Subscribe to Külügy

Külügy

Önkéntesi lehetőség Kanderstegben!

Beküldte Krenner Márk - 2020. június 22., 20:30

Kedves Cserkésztestvérek!

Hiányzik már valami élmény, ami pontot tesz a karantén végére? Mindig is ki akartad próbálni, milyen lehet egy állandó Mini-Dzsembori részesének lenni? Ha a válaszod mindkét kérdésre igen, akkor itt a nagy lehetőség: a Kanderstegi Nemzetközi Cserkészközpont (Kandersteg International Scout Center) soron kívül keresi Pinkie-jeit a nyári hónapokra!

Nem tudod, hogy kik a Pinkie-k?

Nyári táborok Csehországban és Szlovákiában

Beküldte Krenner Márk - 2020. március 11., 19:38
Kedves Cserkésztestvérek!


A cseh és szlovák cserkészek idén készülnek különböző cserkésztáborokkal, amire a magyar cserkészeket is szívesen várják!

1) Lizards Mixed Camp (CZ)
Időpont: 2020. július 6-23.
Helyszín: Csehország
Korosztály: résztvevők 11-14 év között felnőtt vezetővel
Részvételi díj: 100 cseh korona

2) Czech Switzerland Boy Camp (CZ)
Időpont: 2020. július 26-tól augusztus 8-ig
Helyszín: Csehország
Korosztály: kósza korosztály felnőtt vezetővel
Részvételi díj: 80 cseh korona/nap/fő

World Non-Formal Education Forum

Beküldte Krenner Márk - 2019. október 21., 22:38
"Alakítsuk együtt a nem formális oktatás jövőjét!"

A WOSM és több, mint 30 vezető nemzetközi szervezet és nagyjából 400 résztvevővel, köztük tudósok, cserkészek, a civil és a kormányzati szféra képviselői részvételével kerül megrendezésre a legnagyobb nem formális oktatással foglalkozó fórum. 
A konferencia három napja alatt szó esik a nem formális oktatás és a fenntartható fejlődési célok közötti kapcsolatról, azokról a folyamatokról, amikkel a mai fiataloknak kell szembenéznie, valamint a nem formális oktatás jövőjéről. 

Nyári tábor Svédországban

Beküldte Csortán-Szilágy... - 2019. október 20., 17:38

Kedves Cserkésztestvérek!

A svéd cserkészszövetség jövő nyáron egy nagyszabású cserkésztábort szervez Svédország déli részén, a Balti tenger partján, amire nagy szeretettel várnak külföldi cserkészeket – például Téged is! ;-)

Főbb tudnivalók:

Élménybeszámoló Dél-Koreából

Beküldte Krenner Márk - 2019. július 19., 10:38

Kedves Cserkésztestvéreim!

Múlt nyáron lehetőségem nyílott Dél-Koreába utazni, Jamboree alkalmából.

Alább olvashattok egy rövidke élménybeszámolót, a táborral kapcsolatban.

Meglepetésként ért,hogy megnyertem a pályázatot az útra, hiszen eddig nemigen volt ilyenben részem. Rengeteg tanácsot, támogatást és segítséget kaptam, hiszen ez volt egyben életem első repülése, és külföldi útja is egyben, tehát rám fért a felkészítés. Last minute utazás volt, de így is lehetőségemhez mérten legjobban próbáltam felkészülni rá.

2019 Hungarian WorkParty (KISC) - Jelentkezz!

Beküldte Krenner Márk - 2019. július 04., 19:38

KISC, azaz a Kandersteg International Scout Centre minden tavasszal és ősszel fogad segítőket a park nyárra/télre való felkészítéséhez. A Magyar Cserkészszövetséget immár harmadik alkalommal hívja Kandersteg, hogy egy WorkParty keretén belül segítsünk a park téliesítésében, 15 magyar cserkésszel. Ez a lehetőség 3,5 nap munkát és 3,5 teljes ellátással járó szabadnapot jelent nekünk, a majdnem 2000 m magasan fekvő svájci völgyben és a környező hegyekben.

Élménybeszámoló - Egy kiló kilátás

Beküldte Krenner Márk - 2019. május 21., 19:33

Egy kiló kilátás – A város, ami mindent megenged magának

 

Ezúttal Erdélyből jelentkezünk. A 47. számú Szent László Király cserkészcsapat frissen alakult külügyi különítménye Kolozsvárra látogatott, 2019 május 16-19 között.

Elsődleges célunk az ottani rover cserkészek megismerése volt, a továbbiakban pedig egy tartós cserekapcsolat kialakítására törekszünk.

Dolgozz dél-koreai cserkészparkban!

Beküldte Hetyey Annamária - 2019. április 18., 16:14
A SAPSC (Suncheon Asia-Pacific Scout Center) ismét munkatársakat keres! A Dél-Korea déli részén, gyönyörű környezetben működő cserkészparkba fizetett segítőket várnak, körülbelül három hónapos időtartamra. A cserkészpark az észak-koreai határtól a lehető legmesszebb van, a dél-koreai emberek kedvesek és segítőkészek, a közbiztonság és a higiénia kiemelkedően jó. Az évek során már több magyar cserkész is dolgozott itt, akik mind rendkívüli élményként írták le az ott töltött időt! 

EUROJAM – Vezetőségi hétvége Velencén

Beküldte kommunikacio - 2019. április 11., 20:38

2019. március 23-24. között tartották első vezetőségi hétvégéjüket a CMT, ISAT és a rajparancsnokok részvételével, melyen összesen 18 fő vett részt. Fő céljuk volt, hogy jobban megismerjék egymást és a munkacsoportokban folyó munkát, valamint hogy a csapat vezetősége felkészüljön minél jobban a III. Európai Dzsemborira. További részletekről itt olvashattok.

Nőnapi üdvözlet az afrikai cserkészbizottság elnökétől

Beküldte Krenner Márk - 2019. március 20., 18:04

A mai nap a világ minden táján a nőket ünnepeljük. Az Afrikai Régió Csapatának nevében küldöm jókívánságaimat és gratulációmat minden nőnek a cserkészeten belül és kívül. Anyáinknak, feleségeinknek,nővéreinknek, lányainknak-mind nagyra értékeljük az erőfeszítéseiteket amiket a társadalomért tesztek-otthon, a munkahelyen és az élet minden területén.

A Nemzetközi Nőnap arra szólít minket, hogy törekedjünk egy nemi szempontból kiegyensúlyozottabb világot teremteni. Egy olyan világ, amely a nők eredményeit ünnepli, fellép az egyenlőség nevében.

12. Agora 2019

Beküldte Krenner Márk - 2019. március 12., 14:31

Kedves Cserkésztestvérek!

Idén tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre a WOSM Európai Régiójának gondozásában az Agora, mely egy igazi vándorok által, vándorok számára szervezett program, ami igazán hasznos lehet vándor vezetők számára. Hazánkat 4 fő képviselheti ezen az eseményen, akik megismerhetik a különböző országok vándor cserkészetét, és együtt gondolkodhatnak cserkészetünk fejlesztési lehetőségeiről, különös tekintettel a vándor korosztályra.

Részvétel feltételei:

Mi az a My Europe My Say?

Beküldte kommunikacio - 2019. február 25., 15:14

„A »cserkészet« kifejezés fiúk és lányok jó állampolgárrávaló nevelésének rendszere a játék révén."

(BiPi A cserkészvezető c. műve előszavában)

Moot 2021 csapatvezetői pályázat

Beküldte Krenner Márk - 2019. február 19., 13:00

A Magyar Cserkészszövetség pályázatot hirdet a 2021-es 16. Vándorcserkész Világtalálkozón (16. World Scout Moot) résztvevő magyar csapat vezetői feladatkörére.


A magyar csapat törzsének feladatai elsősorban a résztvevők kiválogatása, a felkészülés szakmai biztosítása, a szervezőkkel való kapcsolattartás lesz. Emellett a teljes pénzügyi felelősség is a csapat vezetőjét terheli.


A tábor helye és ideje:

  • Írország

  • 2021. Július 19-28.

Tanulmányi út Amerikába

Beküldte kommunikacio - 2019. február 18., 11:34

A Külföldi Magyar Cserkészszövetség pályázatot hirdet a Kárpát-medencei testvérszövetségek részére. Ez 3 hónapra szóló nyári cserkészvezetői tevékenység, amelyben meg lehet ismerni a KMCSSZ munkáját, valamint vezetőképzésben részt venni.

Részletek a mellékletekben!

My Europe – My Say

Beküldte kommunikacio - 2019. február 01., 15:28

Az MCSSZ - az OKB lelkes munkájának hála - részt vesz egy, az Európai Cserkész Régió által szervezett programban. A My Europe My Say projekt célja a tudatos, felelős és aktív állampolgárrá nevelés támogatása, elősegítése. Ennek keretében Magyarországon a kósza és vándor korosztály számára a vitakultúrát fejlesztő programokat szervezünk. További részletekről itt olvashattok.

Rover 100 - Portugália

Beküldte Krenner Márk - 2019. január 22., 1:15

Kedves Cserkésztestvérek!

Szeretnéd a vándorcserkészet 100. (azaz századik) évfordulóját nemzetközi környezetben ünnepelni? Akkor itt a lehetőség, hiszen idén nyáron Portugáliában közel 1500 vándorcserkész fog együtt ünnepelni ezen alkalomból.

 

A tábor helyszíne: Aveiro, Portugália

A tábor ideje: 2019. augusztus 10-17.

Részvétel: Egyénileg, 18-22 éves kor között résztvevőként, 22 éves kor felett az IST tagjaként

A tábor díja: 150 EUR

Külügyi képzés meghirdetés 2018/19

Beküldte Krenner Márk - 2018. november 15., 22:05

Érdekel a nemzetközi kapcsolatok, szervezetek, a diplomácia világa?
Szeretsz utazni, más kultúrákat megismerni, barátokra szert tenni az egész világon?
Beszélsz idegen nyelveken, nyitott vagy és kommunikatív?
Szívesen képviselnéd Magyarországot, a magyar cserkészetet a nemzetközi porondon?
Szeretnél egy dinamikus, baráti hangulatú csapat tagjaként dolgozni cserkészetünkért?

Akkor te vagy a mi emberünk!

Elnökségi ülés után az RMCSSZ

Beküldte kommunikacio - 2018. október 15., 15:35

A Romániai Magyar Cserkészszövetség bővített elnöksége túl van egy elnökségi ülésen, ami 2018.09.28-30 között volt Hajdúszoboszlón, hogy a szövetség legfontosabb problémáira, eseményeire tudjon megoldást találni.

Felvidékiek, Délvidékiek Bugacon

Beküldte kommunikacio - 2018. július 11., 17:20

Közös tábor előtt közös képzés. 2018. június 22-24 között tartottak vezetői hétvégét öt cserkészcsapat tagjainak részvételével. Délvidékről a szabadkai 52. sz. Kosztolányi Dezső cscs., Csantavérről a 16. sz. Szilágyi Erzsébet cscs., Felvidékről az érsekújvári 7. sz. Czuczor Gergely cscs. és a kürti 22. sz. Majer István cserkészcsapat képviselői részvételével. Az igény onnan jött, hogy a két-két határon túli csapat szeretett volna egy kirándulással egybekötött vezetői hétvégét, hogy megbeszéljék és véglegesítsék a közösen szervezett nyári táborukat.

Oldalak