Subscribe to Külügy

Külügy

Meghosszabbított jelentkezés a Roverwayre!

Beküldte Csortán-Szilágy... - 2017. szeptember 17., 18:44

Kedves Cserkésztestvérek, kedves Vándorok!

 

Jövő nyáron, július 23-án a hollandiai Hágában részt veszünk egy óriási megnyitó ünnepségen több ezer európai vándor cserkész társaságában és miután a tengerparton töltöttük az estét, a következő napokban, Hollandia szerte különböző választható ösvényeken (pl. biciklivel tulipánmezőkön keresztül), nemzetközi őrsökben eljutunk a tábor helyszínére Zeewolde-re. A tábor további programja a záró ceremóniáig itt fog zajlani.

Nemzeti cserkészpóló és nyakkendő

Beküldte Krenner Márk - 2017. szeptember 14., 17:23

Kedves Cserkésztestvérek!

A Magyar Cserkészszövetség pályázatot hirdet nemzeti cserkészpóló és nemzeti cserkésznyakkendő megtervezésére. Szeretnénk, ha lenne egy egységes pólónk és nyakkendőnk, amit nemzetközi rendezvényeken (táborokban, konferenciákon, külföldi portyán stb.) tudna minden magyar cserkész viselni a cserkészegyenruha mellett. Ez nagyban megkönnyíti majd a megismerésünket, és egységet sugall. Sok cserkészszövetségnél ez már bevett dolog, lásd a linkelt példákat.

Ott voltunk a 41. Cserkész Világkonferencián

Beküldte kommunikacio - 2017. szeptember 11., 13:42

A fiatal korosztály és a vallásosság szerepét kívánjuk erősíteni a világ cserkészetében

Címkék: 

Online élet vs. Cserkészet?

Beküldte kommunikacio - 2017. szeptember 06., 13:56

Kulcs nélküli ajtók, kerítés mentes kertek. Csúcsbiztonság és hatalmas tájak a messzi szigetországban. Szatmári Nóra csst. (298.) és Vén Evelin (46.) Izlandon járt egy kommunikációs tréningen (WOSM Európai Régió - Young Spokesperson Training), hogy elhozza nekünk a világ 22 országából érkezett ötven cserkész véleményét a korszerű kommunikációról és a média kifürkészhetetlen jövőjéről.

Szöveg: Nagy Emese

Címkék: 

JamboRí 2018 - Ír dzsembori

Beküldte Krenner Márk - 2017. július 24., 23:06

Kedves Cserkésztestvérek!

Jövő nyáron rendezi az Ír Cserkészszövetség JamboRí 18 elnevezésű nemzeti nagytáborukat, amire sok szeretettel várnak magyar cserkészeket is. A rengeteg altábor mind különböző nyakkendővel, köztük lesz külön vezetők nélküli kósza, illetve cserkész altábor is. A szervezők több, mint 5000 cserkészt, abből több, mint 600 nemzetközi cserkészt várnak a költői szépségű (elektronikus zenei fesztiváloknak is helyet adó) Stradbally Hall-ba kilenc napnyi izgalmas programmal.


Ismét régiós önkénteseket keresnek!

Beküldte Krenner Márk - 2017. július 03., 22:54

Kedves Cserkésztestvérek! 

Az Európai Cserkészrégió működését minden három éves ciklusban körülbelül 40 önkéntes segíti. Az ciklusban korábban ki írt önkéntességi lehetőségek után keresnek még néhány fennmaradó pozícióra önkénteseket. Az önkénteseket a Régió minden országából várják, a lehetőség minden európai cserkész számára adott. Általában többszörös túljelentkezés mellett szokták kiválasztani a szükséges számú önkéntest. Magyarország az elmúlt ciklusokban sajnos nem képviseltette magát a régiós önkéntesek között, idén változtassunk ezen!

MedJam 18

Beküldte Krenner Márk - 2017. június 29., 20:44

Kedves Cserkésztestvérek!

Egy újabb lehetőség jövő nyárra - az első Mediterrán Dzsembori a napfényes és történelmi Máltán - ahova magyar cserkészeket is várnak mind résztvevőnek, mind az IST-be. A napsütés garantált, csakúgy mint a kikapcsolódás és izgalmas programok. A tábor előtt illetve után van lehetőség további kint maradásra helyi csapatoknál, a helyi cserkészet jobb megismerése érdekében.


A tábor helyszíne: Għajn Tuffieħa cserkészpark, Málta

Litván nemzeti dzsembori 2018

Beküldte Krenner Márk - 2017. június 29., 14:40

Kedves Cserkésztestvérek!

Jövő évben ünnepli fennállásának 100-dik évfordulóját a Litván Cserkészszövetség és ennek alkalmából nemzeti dzsemborit rendeznek a nyáron Rumšiškės mellett Európa egyik legnagyobb szabadtéri néprajzi múzeumában, a Balti-tenger partján. A tábor előtti héten Home Hospitality program keretében lehetőség van jobban megismerni a helyi családok életét, szokásaikat, ételeiket.
 

A tábor helyszíne: Rumšiškės, Lithuania (80 km Vilnius-tól)

DESMOS 2017 - Ciprus

Beküldte Krenner Márk - 2017. június 01., 14:38

Kedves Cserkésztestvérek!

Nyár végén még részt vennél egy nemzetközi cserkésztáborban? Szereted a mediterrán éghajlatot? Akkor ez a te táborod! Az ortodox cserkészek szövetségének (DESMOS) fennállásának 20-dik évfordulója alkalmából nemzetközi tábor tartanak Ciprus szigetén. A tábor elsősorban - de nem kizárólagosan - ortodox keresztyén cserkészeknek szól. Rengeteg vizi, és kulturális program várja a résztvevőket a csodálatos környezet mellett.


A tábor helyszíne: Platania cserkészpark, Ciprus, Tróodosz-hegység

Nemzetközi táborok Szlovákiában 2017

Beküldte Krenner Márk - 2017. május 25., 1:12

Kedves Cserkésztestvérek!

A Szlovák Cserkészszövetség egy projektjük keretében vár magyar cserkészeket több nemzetközi nyári táborukba is. Ez egy remek lehetőség, hogy közelebbről megismerjük a egymás szokásait, játékait, és megalapozzunk jövőbeli együttműködéseket is akár.
Idén nyáron négy különböző táborba várnak vendég-cserkészeket, melyekről részleteket a lejjebb találtok. A részvételi díj az összes tábor esetén  magában foglalja a teljes ellátás, és szállás költségeit.

A részvétel feltétele mindegyik tábor esetében a betöltött 14. életév.

Az Európai Cserkészrégió önkénteseket keres!

Beküldte Krenner Márk - 2017. május 17., 0:02

Kedves Cserkésztestvérek!

Az Európai Cserkészrégió működését minden három éves ciklusban körülbelül 40 önkéntes segíti. Az ciklusban korábban ki írt önkéntességi lehetőségek után keresnek még néhány fennmaradó pozícióra önkénteseket. Az önkénteseket a Régió minden országából várják, a lehetőség minden európai cserkész számára adott. Általában többszörös túljelentkezés mellett szokták kiválasztani a szükséges számú önkéntest. Magyarország az elmúlt ciklusokban sajnos nem képviseltette magát a régiós önkéntesek között, idén változtassunk ezen!

A lengyel dzsembori pályázat támogatása

Beküldte Krenner Márk - 2017. május 15., 17:17
A 2023-ban megrendezendő 25. Cserkész Világtalálkozó szervezésére két pályázat érkezett, melyeket a lengyel (ZHP) illetve dél-koreai (KSA) cserkészszövetségek nyújtottak be. Augusztusban az Azerbajdzsánban megrendezett 41. Cserkész Világkonferencián fogják kiválasztani a nyertes pályaművet a résztvevők. A konferencián a Magyar Cserkészszövetség 4 fős delegációval vesz részt.

A ZHP által készített pályázat szerint a találkozó helyszíne Gdansk, és a mottója "Be the Spark!" (azaz "Légy szikra!") lenne.

Kanderstegi önkéntes lehetőség

Beküldte Krenner Márk - 2017. április 23., 21:57

Kedves Cserkésztestvérek!

Hallottatok már a Kanderstegi Nemzetközi Cserkészközpontról? Szeretnétek egy szezont a svájci Alpokban, cserkészek közt tölteni? Szeretnétek átélni az állandó Mini-Dzsembori érzést? Ha igen, itt a lehetőség! A Kanderstegi Nemzetközi Cserkészközpont újra Pinkiek jelentkezését várja!

Nem tudod, hogy kik a Pinkiek?

Grúz Nemzeti Jamboree 2017

Beküldte Krenner Márk - 2017. április 21., 9:22

Kedves Cserkésztestvérek!
A Grúziai Cserkészszövetség idén rendezi Nemzeti Nagytáborát, ahová nagyon sok szeretettel várnak magyar cserkészeket is. Izgalmas workshopokkal készülnek a szervezők a kultúrákról, környezeti kérdésekről, illetve sok sport és játék lehetőséget ígérnek. Ehhez párosulnak Grúzia gyönyörű tájai, és éghajlata, melyek nyáron rengeteg túrázási lehetőséget is magukban rejtenek.

A tábor helyszíne: Grúzia (pontosabb információ később várható)
A tábor ideje: 2017 július 26 - augusztus 3.

Weitblick 2017

Beküldte Krenner Márk - 2017. április 02., 12:14

Kedves Cserkésztestvérek!

2017 nyarán több mint 5000 cserkészt vár a németországi VCP (Verband Christlicher Pfadfinderinnen und Pfadfinder - Protestáns Cserkészek Szövetsége) a hagyományosan megrendezendő nemzeti dzsemborijukra, melynek helyszíne Wittenberg, ahonnan 500 éve Luther Márton elindította a reformációt. A tábor alatt egy időutazás során 2517-be repülve vigzsálhatják meg a résztvevők, hogyan lehet közösen formálni, reformálni a cserkészetet, ahogyan azt a tábor mottója “Weitblick” - magyarul előretekintés, vízió - is kifejezi.
 

Wonderland 2017 Azerbajdzsán

Beküldte Hetyey Annamária - 2017. március 16., 23:57

Kedves Cserkésztestvérek!

A különböző közeli nemzetközi táborok után most egy kicsit távolabbi tábort ajánlunk figyelmetekbe. A Wonderland nevű táborukat évek óta megrendező Azerbejdzsáni Cserkészek Szövetsége magyar cserkészeket is vár idei nagytáborukba. A tábor előtt illetve után lehetőség van helyi családok vendégszeretetét élvezni Home Hospitality program keretében, és még jobban megismerni a helyi kultúrát, szokásokat, ételeket.
 

A tábor helyszíne: Gabala, Azerbajdzsán

Amerikai Nemzeti Dzsembori 2017

Beküldte Hetyey Annamária - 2017. március 13., 15:41

Kedves Cserkésztestvérek!

Horvát Dzsembori 2017

Beküldte Hetyey Annamária - 2017. március 02., 12:36

Kedves Cserkésztestvérek!

Ha nem szeretnél messzire menni, hogy egy nemzetközi cserkészélményben lehessen részed, akkor a 10-dik alkalommal megrendezésre kerülő Horvát Dzsembori éppen ideális lehet számodra. A tábort a 10 cserkészcsoda köré építették, a “Világ, ahogy lennie kéne…” (“The world as it should be...”) mottóval.
 

A tábor helyszíne: Kamanje, Horvátország

A tábor ideje: 2017 július 24 - augusztus 2

Agora 2017

Beküldte Hetyey Annamária - 2017. február 17., 2:34
Kedves Cserkésztestvérek!
 
Idén tizedik alkalommal kerül megrendezésre a WOSM Európai Régiójának gondozásában az Agora, mely egy igazi vándorok által, vándorok számára szervezett program, ami igazán hasznos lehet vándor vezetők számára. Hazánkat 4 fő képviselheti ezen az eseményen, akik megismerhetik a különböző országok vándor cserkészetét, és együtt gondolkodhatnak cserkészetünk fejlesztési lehetőségeiről, különös tekintettel a vándor korosztályra.

Részvétel feltételei:
  • 18-24 éves kor (Vándor korosztály)

Beszámoló egy zellhofi önkéntestől

Beküldte Csortán-Szilágy... - 2017. február 10., 15:25

Zellhof 2016.

 

Van Budapesttöl kb. 6 óra távolságra egy hely, ahol cserkészek dolgoznak cserkészekért, ahol különbözö nemzetek fiai és lányai önként dolgoznak a többiek még jobb táborozásáért. Ez Zellhof.

Ahol megnézheted, hogy más országokban hogyan müködik BiPi öröksége, és hidd el fel fog értéklödni az amit mi csinálunk otthon. Ez Zellhof.

Ahol barátságos emberekkel találkozhatsz és dolgozhatsz együtt, olyanokkal akikkel más semmi nem kötne össze, csak a cserkészet. Ez Zellhof.

Oldalak