Ismét régiós önkénteseket keresnek!

Beküldte Krenner Márk - 2017. július 03., 22:54

Kedves Cserkésztestvérek! 

Az Európai Cserkészrégió működését minden három éves ciklusban körülbelül 40 önkéntes segíti. Az ciklusban korábban ki írt önkéntességi lehetőségek után keresnek még néhány fennmaradó pozícióra önkénteseket. Az önkénteseket a Régió minden országából várják, a lehetőség minden európai cserkész számára adott. Általában többszörös túljelentkezés mellett szokták kiválasztani a szükséges számú önkéntest. Magyarország az elmúlt ciklusokban sajnos nem képviseltette magát a régiós önkéntesek között, idén változtassunk ezen!

Ezen a linken találtok további információt a jelentkezési és kiválasztási folyamatról, valamint a betölthető szerepkörökről. A csatolmány végén szerepel az a link is, amelyen a jelentkezéseteket beküldhetitek. Jelentkezési határidő: 2017. július 28. 23:59 (CEST) illetve 2017. július 18. 23:59 (CEST) (lásd: linken található tájékoztató)

Fontos tudni, hogy minden jelentkezőnek a teljes hátralévő ciklusra (2019 nyaráig) kell feladatot vállalnia. A szükséges ráfordított idő nagyban függ attól, hogy milyen szerepet vállal valaki, de általánosságban évi 2-3 hosszúhétvégés európai találkozót, havi egy skype-konferenciát és a vállalt otthonról is végezhető feladatok elvégzését jelenti. Minden felmerülő költség, ideértve az utazásokat is, a Régiót terheli, tehát az önkéntes munka semmilyen anyagi áldozattal nem jár!

A Régió önkénteseihez való csatlakozás egy remek lehetőség magatoknak is (pl. munkatapasztalat nemzetközi környezetben, vezetői- és szakmai tapasztalatok szerzése, kapcsolatépítés) és fontos lehetőség a Magyar Cserkészszövetségnek is (becsatornázottság, ismertség, szorosabb kapcsolatok). Egy ilyen önkéntesküldés a következő fontos lépés lehet az MCSSZ regionális szerepének erősítésében. Tegyünk ezért, jelentkezzetek!

Kérdéseitekkel forduljatok az Országos Külügyi Bizottsághoz bizalommal az intercom@mcssz.hu címen!

 

Rovat: