Subscribe to Külügy

Külügy

Facebookon a Külügy!

Beküldte Hetyey Annamária - 2013. október 07., 13:07
A Magyar Cserkészszövetség Külügyi Bizottságának híreit ezentúl facebookon is követhetitek, amennyiben rányomtok a "tetszik" gombra az alábbi oldalon.

https://www.facebook.com/MCSSZOKB

A lapra felkerül az összes külügyi hír, érdekesség, így ha más formában eddig nem értesültetek híreinkről, itt a lehetőség, hogy semmi izgalmasról ne maradjatok le!

Pünkösdi hétvége Balfon

Beküldte Hetyey Annamária - 2013. június 18., 17:45

Mi fekszik egyforma távolságra Eisenstadttól, Mattersburgtól illetve Oberpullendorftól? Pünkösdkor remélhetőleg sok burgenlandi cserkésznek egy rét Balfon! Ez volt a mottója a burgenlandi Ra/Ro-k által megrendezett gyalogtúrának amelyre várták a határ menti cserkészcsapatokat.

Vezetőképzés volt Rómában

Beküldte Monty - 2013. június 05., 11:37
Vezetőképzést tartottak Rómában az Európai Cserkészrégió képzésért felelős szakemberei. Természetesen a magyar cserkészek is ott voltak és sok hasznos dolgot tanultak a többi európai vezetőtől. Szóba kerültek újfajta képzési módszerek, pedagógiai elméletek és persze a Wood Badge-képzés is.

Kodály Hétvége New Brunswickben

Beküldte MCSSZ - 2013. február 06., 14:44
A magyar népzene kincseit ismerték meg a cserkészek a Kodály Hétvégén New Brunswickben
 
A New York-i Körzet sajátos hagyománya a Kodály Hétvége, ahol minden januárban összejönnek a keleti part cserkészei, hogy a magyar népzene kincseit elsajátítsák és gyakorolják. Január 5-én és 6-án 110 cserkész találkozott New Brunswickben, hogy ismét megtegyék ezt.
 

Clevelandi cserkésznap

Beküldte MCSSZ - 2012. december 06., 12:53
Cleveland város négy cserkészcsapata szeptember 2-án idén is megtartotta a hagyományos Cserkésznapját.  Az ötvenhetedik cserkésznapot ünnepeltük, ami ismét a város déli oldalán lévő German Central Parkban került megrendezésre.
 

Cserkésztábor a Los Angeles-i hegyekben

Beküldte szerkeszto - 2012. november 20., 5:16
Október 6-7 hétvégén tartottuk meg az őszi cserkésztábort az Angeles Nemzeti Erdőben a San Gabriel Hegyekben.  A táborban három cserkészcsapat vett részt: a 8. sz. Juliánus Barát (Kass Pál cspk.), a 17. sz. Könyves Kálmán (Latkóczy-Osváth László cspk.) és a 49. sz. Árpádházi Boldog Erzsébet (Baltay Julcsi cspk.).

Magyarok Los Angelesben

Beküldte szerkeszto - 2012. november 19., 6:00

"Túl az Óperencián" élő magyar testvéreinkről szól ez a műsor, melyben feltűnnek a KMCSSZ cserkészei is.

 



 

 

Zánkai táborunk a WOSM honlapján is

Beküldte szerkeszto - 2012. november 10., 9:54
Jó érzés látni, hogy hivatalos honlapján a WOSM is beszámol az Erzsébet-programon belül megrendezett, Cser-Készen az Életre elnevezésű zánkai táborról.
A vonatkozó cikket ITT olvashatjátok angol nyelven.

Scott Teare a WOSM élén

Beküldte szerkeszto - 2012. október 01., 13:22
A WOSM Világbizottsága (World Committee) a hétvégén megválasztotta az év végén leköszönő jelenlegi főtitkár, a francia Luc Panissod utódát.
 
2013. január 1-től az amerikai Scott Teare áll majd világszervezetünk élén.
 
Rövid bemutatását és a megválasztásáról szóló közleményt megtaláljátok a http://scout.org/en/information_events/news/scott_teare_new_secretary_ge... linken.

Te a béke követe vagy?

Beküldte szerkeszto - 2012. szeptember 19., 16:55
Csatlakozzatok a "béke követei" programhoz a Béke Nemzetközi Napján is!
Saját nyelveden fejezd be ezt a két mondatot: 'A világ, amit akarok' és a 'Én mitől vagyok a béke követe'. Látogasd meg az esemény facebook adatlapját



Csaknem félszáz holland cserkész érkezett

Beküldte szerkeszto - 2012. szeptember 15., 12:44

Csaknem félszáz holland cserkész érkezett Esztergomba csütörtök délután. Több mint tíz napig bicikliztek.
Mikor megérkeztek az esztergomiak fogadták őket. A cserkészek megnézték a Bazilikát, és ellátogattak Mindszenty József hercegprímás sírjához is. Csak egy napig tartózkodtak a városban, ezután indultak vissza Hollandiába.

Eszperantó nyelvtanfolyam

Beküldte szerkeszto - 2012. szeptember 12., 13:03
Cserkész Eszperantó Liga programjaként a burundi cserkészek eszperantó nyelvtanfolyamot és vizsgát szerveztek. 33 fiú és 7 lány vett részt rajta.




Külügyi kézikönyv

Beküldte Csepregi Márton - 2012. május 30., 14:48
Megjelent  a Külügyi kézikönyv innen letölthető!
A Magyar Cserkészszövetség Külügyi Kézikönyvének célja, hogy általános iránymutatást adjon az MCSSZ
külkapcsolataival foglalkozó szervekről, valamint a nemzetközi kapcsolatok alakításának kereteiről az MCSSZ-ben.

Fánksütés és moldvai zene Kölnben

Beküldte elod - 2012. február 06., 0:00

Beszámoló a 47. számú Petróczy Kata Cserkészcsapat 2012. január 22-i regös napjáról Kölnben, a templomok, kocsmák és karnevál városában létezik egy külföldi magyar cserkészcsapat, aminek a tagjai kéthetente járnak össze a Mindszenty bíborosról elnevezett Magyar Házba, hogy fejlesszék magyarságukkal kapcsolatos és cserkész ismereteiket.

Címkék: 

Oldalak