Nőnapi üdvözlet az afrikai cserkészbizottság elnökétől

Beküldte Krenner Márk - 2019. március 20., 18:04

A mai nap a világ minden táján a nőket ünnepeljük. Az Afrikai Régió Csapatának nevében küldöm jókívánságaimat és gratulációmat minden nőnek a cserkészeten belül és kívül. Anyáinknak, feleségeinknek,nővéreinknek, lányainknak-mind nagyra értékeljük az erőfeszítéseiteket amiket a társadalomért tesztek-otthon, a munkahelyen és az élet minden területén.

A Nemzetközi Nőnap arra szólít minket, hogy törekedjünk egy nemi szempontból kiegyensúlyozottabb világot teremteni. Egy olyan világ, amely a nők eredményeit ünnepli, fellép az egyenlőség nevében.

Steve Biko, dél-afrikai aktivista egyszer azt mondta: „ A nőket mindenképpen a nemzetépítés élvonalába kell helyezni, hogy összehozza a (dél-afrikai) polgárságot így létrehozva az emberi együttélés teljesen új etoszát.”
Egyértelműen kiemeli a nők nagy szerepét egy jobb világ létrehozásában, ha lehetőséget és támogatást kapnának.

A nők a cserkészeink 41%-át a felnőtt cserkész önkénteseink 24%-át teszik ki az Afrikai régióban. Talán még értük el a nemek számbeli egyenlőségét de a Vision 2023 stratégiánkkal, folyamatosan azon dolgozunk, hogy a cserkészetet mindenki számára elérhetővé tegyük.

Hiszek abban, hogy a nők bevonásával és részvételével az élet minden területén, mindannyiunk számára jobb világot teremthetünk. A Nemzetközi Nőnap megünneplése megújíthatja elköteleződésünket abban a felismerésben, hogy a fejlődés és a stabilitás legnagyobb pillére az erős, szabad, képzett és meghatalmazott nőkben rejlik.

Boldog Nőnapot!

Victor Atipaga
az afrikai cserkészbizottság elnöke

Rovat: