Elnökségi ülés után az RMCSSZ

Beküldte kommunikacio - 2018. október 15., 15:35

A Romániai Magyar Cserkészszövetség bővített elnöksége túl van egy elnökségi ülésen, ami 2018.09.28-30 között volt Hajdúszoboszlón, hogy a szövetség legfontosabb problémáira, eseményeire tudjon megoldást találni.

Szombaton a kialakított napirendi pontok alapján kezdődött a munka: őszi közgyűlés, választások előkészítése, pénzügyi helyzet, BGA, VK 2018, VK 2019, ÖSSZE-SZÖVŐ, bazár, GDPR stb.
Határozat született arról, hogy a 2020-as évben lesz VK tábor, mert az előtte és utána levő év nagyon megterhelő lenne a kiképzők számára.
Egy másik téma, amiről érdemes és szükség volt beszélni az a BGA támogatás volt. Ezt a támogatást különféle fontos dolgokra fogják költeni, mint pl.: felszerelések, irodai alkalmazott, nyomtatványok, szövetségi rendezvények. Ezek mind-mind olyan eszközök, amikre szüksége van a szövetségnek. Három hónapjuk van arra, hogy ezt az egy évet kivitelezni tudják.
A délelőtt folyamán a javasolt napirendi pontok felével haladtak, a másik felét hagyták délutánra és vasárnap délelőttre. Az ebédet követően kétórás pihenővel szakították meg az ülést. Lehetőségük volt medencében, jacuzziban, szaunában lazítani és a szobában aludni, vagy csak pihenni. A lazítás után folytatódott a megbeszélés a napirendi pontok alapján kisebb-nagyobb szünetekkel, majd a vacsora ideje jött el. Vasárnap reggel a megmaradt napirendi pontokkal folytatták egészen ebédig. A programot a Lépj át a határaidon projekt támogatta.

Rovat: