Felvidékiek, Délvidékiek Bugacon

Beküldte kommunikacio - 2018. július 11., 17:20

Közös tábor előtt közös képzés. 2018. június 22-24 között tartottak vezetői hétvégét öt cserkészcsapat tagjainak részvételével. Délvidékről a szabadkai 52. sz. Kosztolányi Dezső cscs., Csantavérről a 16. sz. Szilágyi Erzsébet cscs., Felvidékről az érsekújvári 7. sz. Czuczor Gergely cscs. és a kürti 22. sz. Majer István cserkészcsapat képviselői részvételével. Az igény onnan jött, hogy a két-két határon túli csapat szeretett volna egy kirándulással egybekötött vezetői hétvégét, hogy megbeszéljék és véglegesítsék a közösen szervezett nyári táborukat. Úticélként Ceglédet választották és felkeresték a helyi 144. sz. Kossuth Lajos cserkészcsapatot, hogy segítsenek az előkészítésben.

Péntek délután megérkeztek a résztvevők a ceglédi vasútállomásra, ahonnan külön busszal utaztak a rendezvény helyszínére, Bugacra a cserkészházba.
Már késő este értek oda, ahol finom, meleg vacsorával várták őket. Ezután ismerkedős játékokat játszottak néhány kör erejéig, majd nyugovóra tértek.
Másnap bele is vágtak a délelőtti programokba. Volt paracord karkötő készítés, íjászkodás, különféle játékok és a délelőtt fénypontja, a paintball. 5 fős csapatokban játszottak egymás ellen. Az izgalmas élmények mellett néhány kék-zöld foltot is szereztek. Ebéd után pedig belekezdtek a program legfontosabb részébe, a tábor részleteinek egyeztetésébe. Egészen estébe nyúlóan vitatták meg a feladatokat, és csak a vacsora illata vetett véget a megbeszélésnek. Este pedig a tábortűz mellett bemutathatták színészi képességeiket is.
Vasárnap korán keltek, hogy visszautazzanak Ceglédre, ahol részt vettek a délelőtti szentmisén. Nagyon jó volt látni a sok fiatalt cserkészingben a sorok között. A mise után jutott idő egy rövid városnézésre, majd elsétáltak az ebéd helyszínére, ahol finom gulyáslevessel és palacsintával várták őket. Sajnos nem sokáig élvezhették egymás társaságát, hiszen indulniuk kellett a vasútállomásra. Ide még néhány ceglédi cserkész kíséretében kisétáltak, majd érzékeny búcsút vettek egymástól.
“Egy nagyon tartalmas és hasznos hétvégét tudhatunk magunk mögött és reméljük a nyári tábor is ilyen jól sikerül majd!”

Rovat: