Subscribe to Összmagyar

Összmagyar

Kitoltuk az Össze-SZÖVŐ jelentkezését

Beküldte kommunikacio - 2019. március 18., 11:57

A sok feladat miatt változik a verseny lebonyolítása.

A sok feladatra való tekintettel úgy határoztunk, hogy a szövetségi döntők idén elmaradnak, és kitoltuk a jelentkezési határidőt 15 nappal. Ennek célja, hogy legyen még időtök beküldeni az utolsó feladatokat is, vagyis március 31-ig várjuk a már jelentkezett őrsök megoldásait, és az új őrsök jelentkezését az osszeszovo.cserkesz.huoldalon található felületen. 

Össze-SZÖVŐ – második forduló

Beküldte kommunikacio - 2019. február 01., 15:30

Előző hírleveleinkből már értesültetek arról, hogy javában tart a cserkészvetélkedő, mellyen jelenleg 59 regisztrált őrs vesz részt a Kárpát-medencében. De ne érezzétek úgy, hogy kimaradtok ebből a szuper játékból, mert még mindig biztosítjuk számotokra a csatlakozást az osszeszovo.cserkesz.hu oldalon található felületen. További információkat itt olvashatjátok.

Tizennégy új cserkésztiszttel gyarapodtunk

Beküldte kommunikacio - 2018. november 15., 18:14

A Magyar Cserkészszövetségek Fóruma 2018. október 21. és 28. között tartotta 6. tiszti tanfolyamát Hollókőn. Összesen 21-en vettek részt a tanfolyamon, ezek közül 14-en jelöltként és heten kiképzőként. A hollókői Kreatív Tér képzésközpontja remek hely volt a képzésre, ahol hat régió cserkészei képviseltették magukat (Délvidék, Erdély, Felvidék, Horvátország, Magyarország, Nyugat-Európa és Észak-Amerika). További részletekről itt olvashattok.

Beszámoló a MCSSZF 2018. őszi üléséről

Beküldte kommunikacio - 2018. november 15., 18:12

Október első hétvégéjén tartotta a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma közgyűlését Sátoraljaújhelyen. A Fórum célja - amelynek ez a találkozás egy fontos állomása volt -, a magyar testvér szövetségek elvi és gyakorlati cserkésztevékenységének összehangolása, a magyar identitás erősítése. A gyűlésen képviseltette magát minden magyar cserkészszövetség, működjön bármely pontján is a világnak. További részletekről itt olvashattok.

Cserkészek, ha összegyűlnek...

Beküldte Csepregi Márton - 2016. június 01., 15:17
Cserkészek, ha összegyűlnek - Ismét Tábortűzi Estet szerveztek Edmontonban

„Csendes este tábortűznél, cserkész ajkról száll a dal./ Ragyog a tűz lobog, lángol százados nagy fák alatt./ Lassan elhervad a tűz is, felcsendül a hő ima./ Miatyánk ki vagy a mennyekben, légy velünk az éjszaka.” Cserkészdal

San Francisco - tavaszi cserkésztábor

Beküldte Csepregi Márton - 2016. június 01., 14:36
Idén a San Francisco-i cserkészek tavaszi tábora május első hétvégére esett. Rendhagyó módon a kis- és nagycserkészek ez alkalommal is külön táborhelyen töltötték el a hétvégét. A szombat délután tartott szentmise alkalmával találkozott egyedül össze az egész csapat.

Szent György napján

Beküldte Csepregi Márton - 2016. május 05., 11:28

Szent György napján cserkésznapra gyűltek össze Kárpátalja cserkészei

Hej, rego rejtem...

Beküldte Csepregi Márton - 2016. május 02., 9:59
Husvet unnepe a 38. Tinodi Lantos Sebestyen Regostaborban

A Külföldi Magyar Cserkészszövetség I. kerülete idén is megrendezte a Tinódi Lantos Sebestyén Regöstábort, amelynek évről évre egy kis thüringiai falu, Lützensömmern ad otthont. Húsvét hetében a berlini magyar cserkészekkel ide utaztunk.
 

Evezni és métázni a hidegben!

Beküldte Csepregi Márton - 2016. április 18., 17:51

2016 Vándor és Vezetői Konferencia, evezni és métázni a hidegben!

Gulyásebéd a Hamilton-i Cserkészeknél

Beküldte Csepregi Márton - 2016. április 12., 8:31
  A hamiltoni 27.sz. Kaszap István és 59. sz. Erzsébet Királyné cserkészcsapatok idén is megrendezték hagyományos gulyásebédjüket és tábortüzi délutánjukat. Az előkészületek már napokkal az ebéd előtt megkezdődtek. Cserkészeink már hetekkel a rendezvény előtt elkezdték kidolgozni és begyakorolni a tábortüzi számokat, melyeknek az idei témája ’Hagyományos Magyar Ételek’ volt. A pénteki és szombati napok sok munkával teltek. Asztalokat és székeket kellett felállítani, krumplit és hagymát kellett pucolni, húst és répát darabolni, csak hogy megemlítsünk néhányat a sok tennivaló közül.

Nyári Magyar Iskola

Beküldte Csepregi Márton - 2016. április 06., 9:53

Nyári Magyar Iskola

2016. július 9. - 23.
 
Sík Sándor Cserkészpark: Fillmore, NY
 
Az idén a Fillmore-i Nyári Magyar Iskola fennállásának 49. évébe lép. Az utolsó évek sikerén felbuzdulva újra meghirdetjük Nyári Magyar Iskolánkat. Az első iskolatábor 1968 júliusában volt a Sík Sándor Cserkészparkban, ezután hamarosan nyári iskola lett belőle. Mivel évről-évre megszakítás nélkül működött, most – 2016 nyarán – nyílik meg immár negyvenkilencedszer!
 

Mezőség megmentett magyarjai

Beküldte Csepregi Márton - 2016. április 01., 22:08
Tizennégyezerre tehető az általa összegyűjtött népzenei alkotások száma, amellyel messze meghaladja a magyar néprajzkutatás eddigi összteljesítményét. A kilencvenesztendős Kallós Zoltán életműve azonban nem korlátozódik a múlt kincseinek összegyűjtésére: az általa létrehozott szórványkollégium ma a lélekmentés leghatékonyabb hazai modellje.
 

Californiai cserkészvezetők találkozója

Beküldte Csepregi Márton - 2016. április 01., 13:23

Californiai cserkészvezetők évi találkozása a Woodside-I bencés gimnáziumban

Cserkészbál San Franciscoban

Beküldte Hoffmann Ferenc - 2016. március 01., 14:05
A cserkészet nemzetmegtartó és lélekmegtartó kreatív erő is egyben. Ezt mondta nyitó beszédében Dr. Kálmán László Los Angeles-i magyar főkonzul, aki a San Franciscó-i cserkészbál díszvendége volt. Az estet idén immár 43. alkalommal rendezték meg és a jótékonysági bál teljes bevételét az Öböl környéki magyar cserkészet fenntartására fordítják.