Nyári Magyar Iskola

Beküldte Csepregi Márton - 2016. április 06., 9:53

Nyári Magyar Iskola

2016. július 9. - 23.
 
Sík Sándor Cserkészpark: Fillmore, NY
 
Az idén a Fillmore-i Nyári Magyar Iskola fennállásának 49. évébe lép. Az utolsó évek sikerén felbuzdulva újra meghirdetjük Nyári Magyar Iskolánkat. Az első iskolatábor 1968 júliusában volt a Sík Sándor Cserkészparkban, ezután hamarosan nyári iskola lett belőle. Mivel évről-évre megszakítás nélkül működött, most – 2016 nyarán – nyílik meg immár negyvenkilencedszer!
 
Azt szeretnénk, ha idén a Fillmore-i erdős dombok között még több magyar gyermek kacaja visszhangozna! Célunk az idén is elsősorban Észak-Amerika szórványmagyarságának fiataljait vendégül látni, de ezen kívül hívunk és várunk minden magyar fiatalt, hogy játszva, énekelve javítsák a magyar nyelvtudásukat.
 
Az iskola pontos ideje: 2016. július 9 - 23. Helye a Sík Sándor Cserkészpark, amely Fillmore, NY közelében fekszik. A tanítás szintje a tanulók nyelvtudásához igazodik. Tanítóink kiváló naprakész pedagógiai és didaktikai eszközöket használnak, így a siker előre biztosítva van. A tandíj teljes ellátással, iskolaszerekkel, kirándulási és fürdési díjakkal együtt két hétre (mindegyik tagozaton) 575 U.S. dollár, amiből 150 dollár az előleg. Családoknak több gyerek részvétele esetén kedvezményt adunk.
 
A Sík Sándor Cserkészpark erdős, ligetes 100 holdja, a délutáni szakköri foglalkozások, kirándulások, fürdések vidám szórakozássá varázsolják a tanulást. Felvétel csak előzetes jelentkezés alapján. Legnagyobb sajnálatunkra nem vehetjük fel az iskolába azt, aki nem beszél magyarul, mert a tanítást nem tudná követni. Minden 8 és 14 év közötti magyarul beszélő gyermeket szeretettel hívunk és várunk
 
Bővebb információ az iskolatábor honlapján - www.iskolatabor.org - található.
 
További kérdésekkel forduljon hozzánk:
 
Külföldi Magyar Cserkészszövetség
Vaski Lisa
(905) 330-1302
 
vagy
 
 
 
KMCSSZ sajtószolgálata
Rovat: