San Francisco - tavaszi cserkésztábor

Beküldte Csepregi Márton - 2016. június 01., 14:36
Idén a San Francisco-i cserkészek tavaszi tábora május első hétvégére esett. Rendhagyó módon a kis- és nagycserkészek ez alkalommal is külön táborhelyen töltötték el a hétvégét. A szombat délután tartott szentmise alkalmával találkozott egyedül össze az egész csapat.

Különleges vendég látogatott el a táborba, Dr. Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök volt a Magyar Katolikus Misszió vendége. Így Németh Maurus Atyával, a Misszió vezetőjével, ketten közösen tartották a misét, ahogy mindketten hivatkoztak rá a „Jóisten legnagyobb katedrálisában, a természetben”. A segédpüspök úr arról beszélt a gyermekeknek, hogy napjainkban milyen fontos az istenhit és a vallás melletti tanúságtétel. A cserkészek nevében ezúton is köszönjük, hogy ellátogatott a táborunkba!

A lelki hitélet mellett a kis- és nagycserkészek is számos ismerettel gazdagabban térhettek haza. A kicsik Misi mókus meséjén keresztül tanulhattak a lustaság és restség következményeiről, sőt maga Misi mókus és ellátogatott a táborba, és ezüst dióval jutalmazta a szorgos és ügyes gyerekeket. Az esti tábortűz mellett az őrsök maguk által kitalált meséket elevenítettek meg a lustaságról. 

A nagycserkészek a táborozás, a sátorállítás és a tábori tisztálkodás fortélyait sajátíthatták el. A forgószínpadszerű állomásoknál különböző ismereteket szerezhettek a biztonságos túrázás és túlélés szabályairól. Az őrsöknek kis történeteket kellett előadniuk az esti tábortűznél arról, hogy “vajon az állatok hogyan látnak bennünket, cserkészeket egy-egy tábor vagy túra alkalmával”.  A nagysikerű történetekbe maga a természet is beleszólt, hiszen békakuruttyolástól volt hangos a tábor környéke. 

Másnap a kiscserkészek strandolni, míg a nagyok kajakozni mehettek a közeli tóra.  A tábor a magyar zászló levonásával zárul. A magyar kis- és nagycserkészeink élményekkel gazdagabban térhettek haza a táborból. Ezért minden cserkész nevében köszönjük a rengeteg energiát, amit a vezetők és a szülők a tábor megszervezésére és lebonyolítására fordítottak. 

Németh Enikő , Körösi Csoma Sándor ösztöndíjas, San Francisco, CA, USA

KMCSSZ sajtószolgálata
Rovat: