Subscribe to Beszámoló

Beszámoló

Hírek Nagykovácsiból

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. június 08., 11:51
A Nagykovácsi Teleki-Tisza kastély jövője

A bostoni cserkészek is összefognak!

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. június 05., 9:58
Mint tudjátok az MCSSZF az MCSSZ és a KáMCSSZ együtt elindította a Most tudsz. Segíts! Együtt Kárpátaljáért projektet. Több civil egyesület és személy csatlakozott már a programhoz és különösen kitűnt egy testvérszövetség is ezek közül.

Címkék: 

Nyitás a pedagógusok felé

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. június 03., 10:15
A pedagógiai innováció hazánk egyik legnagyobb szakmán belüli, de a társadalom egészét évekre meghatározó kérdésköre. A megválaszolásában pedig a cserkészetnek fontos szerepet kell betölte­nie.

Útjára indul a kárpátaljai segítő program!

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. május 28., 10:30
Több fórumunkon találkozhattatok már azzal a hírrel, hogy a Magyar Cserkészszövetség a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetséggel és a Magyar Cserkészszövetségek Fórumával közösen a kisközösségek működését ösztönző, öt hónapos akciót kezdeményez Kárpátalján, a nehéz helyzetbe került ifjúság megsegítésére. 

Címkék: 

Alapozó felkészítés

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. május 22., 15:28
2015. február 28-án húsz cserkésznek látszó személy gyülekezett Újpest-Városkapunál. Nem egy szokásos cserkészközösségi programra való csoportosulásnak tűnt a jelenség kívülről nézve, hiszen mindannyian felnőttek voltak, de nem mindenki viselt egyenruhát, és a szokásos nagy túrazsák is hiányzott a felszerelésükből.
 

Magyar cserkész a Design Lab versenyen!

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. május 15., 13:04
Idén 13. alkalommal hirdették meg a Design Lab (electroluxdesignlab.com/2015/) versenyt, amelyre „Egészséges, Boldog Gyerekek” témakörben a jövő kihívásaira választ adó, gyerekeknek, családoknak szóló ötletekkel nevezhettek a formatervezést hallgató egyetemisták és főiskolások. Az Electrolux szakértői a meghirdetett pályázaton 1 500 nevező közül választották ki azt a 100 legjobbat, akik a nagyközönség előtt is bemutatkozhatnak.

Hagyományos regöstábor Türingiában

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. május 08., 12:50
Amikor húsvét és karácsony egy hétre esik - KMCSSZ Sajtótájékoztató
 
Akár mennyire is hangzik hihetetlennek idén mégis megvalósult, hogy a karácsony csupán két nappal előzte meg a húsvéti ünnepeket. Kedves olvasónk természetesen kételkedik, és ebben némi igaza van, hisz nem egy világra szóló eseményről van szó. A csoda mindössze egy kis településre korlátozódik, a volt kelet-németországi Türingiában nem messze a híres Wartburg várától. De kezdjük az elejétől.

Több száz cserkész formált óriásliliomot!

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. április 28., 16:42
Több száz cserkész formált óriásliliomot az Országos Cserkésznapon

Akcióban az Országjáró Csoport!

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. április 24., 13:28
Idén év elején megalakult az MCSSZ Országjáró Csoportja azzal a céllal, hogy olyan településen is megismerkedhessenek a fiatalok a cserkészettel, ahol még nem működik cserkészcsapat, vagy a meglévő csapat kis létszámú, és azt bővíteni akarjuk. Ezek alapján a Csapatalapítási Összekötők, illetve a Pedagógiai Fejlesztő Munkatársak összegyűjtötték azokat a településeket, intézményeket és cserkészcsapatokat, ahová az Országjáró Csoport programját elviheti az MCSSZ.

Az MCSSZ Mentőegysége esküt tesz

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. április 24., 13:10
2015. április 25-én, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezésében az Országos Rendőr és Tűzoltó napon az önkéntes mentőszervezetek ünnepélyes esküt tesznek.

Az MCSSZ Katasztrófavédelmi Mentőegysége is esküt tesz, amire szeretettel várnak minden érdeklődő cserkészt!

Sok érdekesség, látnivaló vár rátok, és betekintést nyerhettek a mentőegységek életébe, miközben új dolgokat tanulhattok meg.

Vezetőségi beszámoló

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. április 17., 13:37

A 192-es vezetőség tavaszköszöntő portyát tartott Csóványoson. Kellemes és tartalmas időt töltöttek együtt, ahol közös beszélgetések és játékok alkalmával testileg és lelkileg is feltöltődhettek. Hogy pontosan mi is történt megtudhatjátok, ha elolvassátok Bakos Apolka Lapidosa rövid beszámolóját a portyáról:

OCSTV eredményei és képei

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. április 09., 17:11
Immár 21. alkalommal került megrendezésre az Országos Cserkész Tájékozódási Verseny, Fábry Pál Emlékverseny, a Sztrilich Pál Cserkészparkban. A korábban hagyományosan májusban tartott Fábry Pál Tájékozódási Emlékversenyt idén márciusban tartották meg.

Cserkész óriásplakátok!

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. március 31., 12:14
A II. Cserkészkerület régi tervét megvalósítva útjára indította Miskolcon azt az óriásplakát kampányt, mely a cserkész mozgalmat és II. (miskolci) Cserkészkerületi önkéntes akciójukat hivatott népszerűsíteni.

A város több pontján megjelennek, és a kampányt tovább viszik Szerencsre is, ahol az Országos Cserkésznap zajlik majd. 

A jó felé törekedni!

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. március 27., 14:02
A jó felé törekedni – az MCSSZ legfiatalabb parancsnoka a legnagyobb csapat élén
 
Húszévesen egy srác a jegyzeteit fürkészi, vagy álláskereséssel van elfoglalva. Balázs Bulcsú csst. (433.) a neuroanatómia tanulmányozásával üti el az idejét, mindezt latinul, ha éppen nem a legnagyobb, 433. Szent Bernát cserkészcsapatot vezeti.
 

Elkezdődött Kaszap István emlékéve!

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. március 26., 15:40
Kaszap István születésének 100. és halálának 80. évfordulójához kapcsolódó Kaszap István Emlékévet a Székesfehérvári Egyházmegye, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya, a Ciszterci Rend és a Magyar Cserkészszövetség 2015. március 25-én ünnepi szentmisével nyitotta meg.

"Petőfi Emléklap a Helytállásért" elismerés!

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. február 06., 11:00
“A Petőfi-díjat a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Közalapítvány alapította 2009-ben a közép-európai népek szabadságáért meghozott áldozatok és teljesítmények elismerésére. Az alapító a mellszobor és 10 ezer eurós pénzjutalom segítségével olyan személyiségeket kíván jutalmazni, akik megalkuvás nélkül, az emberi együttlét legnemesebb és legsúlyosabb döntéseit hozták meg.”

A Barlangász szakág 2014. évi munkájáról

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. február 05., 14:15
2015. január 17-én tartott Szakági Konferencián a cserkész szakágak bemutatták 2014-es tevékenységeiket és jövőbeni terveiket. Ezen a konferencián a Barlangász szakág különpróbája miatt nem tudott részt venni, így a szakágak beszámolóiból elsőként az ő munkásságukról olvashattok.

"Van célom!"-Kaszap István Emlékév

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. január 23., 14:29

A Szerzetesek Évéhez kapcsolódva Kaszap István születésének 100., halálának 80. évfordulója alkalmából jubileumi programsorozatot rendez közösen a magyarországi jezsuita rend, a Székesfehérvári Egyházmegye, a Magyar Cserkészszövetség és a ciszterci szerzetesrend. 

Sportolj velünk! - a cserkészek és a sport

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. január 20., 15:19

Megalakult a CserKészen a Sportra Sportegyesület, melynek célja, hogy azon cserkészek számára akik, akár hobbi, akár versenyszinten sportolnak vagy sportolni szeretnének lehetőséget teremtsenek kedvenc szabadidős tevékenységük eltöltésére.

Cserkészet a Rádió Orienten

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. január 19., 16:40
A Rádió Orient Köz-Vélemény című műsorában Solymosi Balázzsal, a Magyar Cserkészszövetség országos vezetőtisztjével beszélgetett Bokor Réka műsorvezető, többek között a Szövetség elmúlt évi eredményeiről, illetve a 2015-ös tervekről, programokról. Erről az interjúról olvashattok egy rövid összefoglalót, amit az OrientPress Hírügynökség készített. Ha kíváncsiak vagytok a teljes interjúra, a cikk alatt megtaláljátok a linket, ahol végig hallgathatjátok a beszélgetést.

Oldalak