Subscribe to Beszámoló

Beszámoló

Gemenci evezés

Beküldte vizi.szakag - 2017. május 25., 9:42

A csodálatos Gemenci-erdőt kacskaringósan átszövő Duna-ágakra: a Rezéti-Duna, a Móric-ág, a Vénduna környékére mentünk a május 1-i hosszú hétvégén.
 

A Tábortűz Vezetői Tanács ülése

Beküldte kommunikacio - 2019. március 18., 14:26

Február 10-én tartotta vezetői tanácsülését a Szövetség adventista lelki közössége, a Tábortűz. A tavalyi évről szóló beszámoló és némi szabályzatmódosítás után kevésbé hivatalos témák töltötték ki a nap nagy részét. Például arról is szó volt, hogyan lehetne hasznosítani a világszéles adventista cserkészet módszertanának egyes elemeit annak érdekében, hogy még inkább elősegítsék a rájuk bízott fiatalok adventista identitásának kialakulását, megerősödését. További részletekről itt olvashattok.

Vidd haza a cserkészetet a közösségedbe!

Beküldte kommunikacio - 2019. március 18., 14:23

Február 1-én, pénteken este Muzslyán (Vajdaság) gyűltek össze a felnőttképzés résztvevői. A programot zászlószertartás és a vacsora után egy megérkező, bemutatkozó körrel kezdték, majd A száz év vagány című, négy részből álló, a magyar cserkészet történetét bemutató filmet nézték  meg a résztvevők. További részletekről itt olvashattok.

Felnőttképzés – Szombathely #2

Beküldte kommunikacio - 2019. március 18., 14:21

A 3. kerületi felnőttképzés második hétvégéjére Szombathelyen került sor február 8. és 10. között, melyhez a Martineum Felnőttképző Akadémia és a Kálvária templom Szent Kereszt Lelkészség adott helyet. A többi, jelenleg futó felnőttképzéstől eltérően itt a kerületi csapatmentor mellett jelentős szerephez jutnak az önkéntes kiképzők. A lelkészséghez tartozó 51. sz. Sík Sándor cserkészcsapat cserkészei, illetve a 3. kerület több vezetője, csapatparancsnoka is bekapcsolódott a képzésbe.

Forrásteremtés szakmai nap az SZMCS-nél

Beküldte kommunikacio - 2019. március 18., 12:48

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség Évértékelő Közgyűlésének keretein belül Zsitvabesenyőn rendezték meg a forrásteremtés szakmai napot. Összesen 3 MCSSZ munkatárs és 5 EMET-et képviselő érkezett szakmai segítséget nyújtani. Részletes beszámolónkat itt olvashatjátok.

Szegeden is!

Beküldte kommunikacio - 2019. március 18., 12:47

Ez a két budai csapat már többet tud!

Beküldte kommunikacio - 2019. március 18., 12:44

A 4-es és 46-os számú cserkészcsapatok komoly előrelépést tudtak tenni egy jobban működő, csapatok közti együttműködés megszilárdításában és a gyerekekkel való bánásmód fejlesztésében. Fő témák voltak a "problémákkal küzdő gyerekek kezelése a kiscsoportokban", illetve a "kiscsoportokon belüli zaklatás". A tematikus Workshopról szóló beszámolót itt olvashatjátok.

15. Árvízi Emléknap

Beküldte kommunikacio - 2019. március 18., 12:42

2019. március 9-én, szombaton volt az Árvízi Emléknap Szegeden a Belvárosi Plébánia és szegedi cserkészek közös szervezésében. Idén kettős jubileumot ünnepeltek, ugyanis 15 éve minden év márciusában ezzel az eseménnyel emlékeztek az 1879-es szegedi nagyárvízre, amelynek idén volt a 140. évfordulója. További részletekről itt olvashattok.

Képforrása: delmagyar.hu

Hangyaboly – cserkészvezetők találkozója

Beküldte kommunikacio - 2019. február 01., 15:21

Az adventista cserkészvezetők fóruma, a Hangyaboly 2018. november 30. és december 2. között volt a Velencei-tó melletti Dinnyés településen, a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központban. A résztvevő cserkészcsapatok képviselői értékelték az elmúlt cserkészévet, további élményeket szereztek és szakmai továbbképzésben részesültek. További részletekről itt olvashattok.

Az élménypedagógia eszközeivel dolgozunk

Beküldte kommunikacio - 2019. február 01., 15:18

A csapatmentorok fejlesztésének legújabb szakaszában járunk

Papp András Gorál csst. (293.) Waldorf-módszert alkalmazó pedagógus, szervezetfejlesztő, tréner, volt VK kiképző lett felkérve csapatmentoraink felkészítésére és az eddig megszerzett tudásuk elmélyítésére, a legkorszerűbb képzési formák alkalmazásával. Olvassátok el az eseményről Kádár Cecília csst. (608.) hálózat- és szervezetfejlesztési vezető beszámolóját.

Regös hétvége

Beküldte kommunikacio - 2019. február 01., 15:13

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség a 2019-es évet Regös hétvégével indította.  A programnak Mórahalmon a Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola adott otthont. Pénteken megérkezve Csizmadia Anna, Junior Príma-díjas népdalénekes tartott foglalkozást a résztvevőknek Bácskertes népviseletéről, népszokásairól, a palócságról. További részleteket itt olvashattok.

Forrásteremtés szakmai nap - Szepsi

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:54

A 20 fő részvételével megvalósult szakmai napon három interaktív előadásban gyűjtöttünk tapasztalatot a felvidéki magyar civil szervezetek körében arról, milyen módon kommunikálnak és szereznek forrást a tevékenységeikre. Száler Tímea a marketing kommunikáció fontosságáról és aktualitásáról beszélgetett a jelenlévőkkel, Pólya Viktor az adományszervezésről osztotta meg korábban - Kárpát-medence-szerte - összegyűjtött tapasztalatait, míg Siklósi Rozália a pályázatok világáról és a helyiek tapasztalatáról folytatott eszmecserét.

Zöld Sziget

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:46

December első hétvégéjén tartották Hollókőn a Zöld Sziget 2018 - Rólad és Veled! névre keresztelt rendezvényét, amely a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség  hiánypótló és meghatározó rendezvénye lett. Ezen a hosszú hétvégén a bejelentkezett cserkészvezetőkkel vizsgálták meg, hol áll jelenleg a szövetség, merre tart, mi van az eszköztárunkban és esetleg mi hiányzik. További részletekről itt olvashattok.

SÖVK a VMCSSZ-ben

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:43

2018. november utolsó hétvégéjén a Mórahalom melletti Nagyszéksósi Kulcsosházban vendégeskedett a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség egy kis csoportja. A találkozó a nyári segédőrsvezető képzés utolsó állomása volt. Itt találkozhattak újra a gyerekek és vezetőik, hogy átbeszéljék mit sikerült megvalósítaniuk a tábor vége óta. További részletekről itt olvashattok.

Adventi lelkigyakorlat – betlehemi láng

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:41

Kárpát-medencei cserkészszövetségek közös programja saját ötletük alapján, alulról jövő kezdeményezésként indult. Célja a rover korosztályú cserkészek lelki feltöltődése, valamint a betlehemi békeláng átvétele, és szolgálat a helyi közösségekben a láng átadásával. Ezen felül a kárpát-medencei cserkészek ismerkedése, a szövetségek nézőpontjainak közelítése. A program során együttműködés valósult meg a Mustármagosokkal, akik december 13-án Pannonhalmán lelkigyakorlatos programot tartottak a csoportoknak. A résztvevők ajándékba megkapták az újranyomott Scouting for Boys-t.

Sosem késő cserkésszé válni!

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:38

A Felnőttképzésről

Az MCSSZ megújult felnőttképzéséről, terveikről és módszertanukról olvassátok el Kuti Veronika csst. (1604.) csapatmentorral készített interjúnkat.

Alternatív forrásteremtés képzés - Hajdúnánás

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:36

2018. november 17-én Hajdúnánáson, a II. és IX. cserkészkerület vezetői konferenciáján a délelőtti idősávban lehetőség volt megtartani első Alternatív forrásteremtés képzést. Célja szemléletformálás, ötletadás és már bevált jó gyakorlatokat gyűjtése volt a jelen lévő cserkészvezetők, pénzügyekkel foglalkozó segítők tapasztalataiból. További részletekről itt olvashattok.

Adventi Regös Nap – Bicske

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:34

5. alkalommal rendezték meg Bicskén a kerületi regös napot, a két nap alatt közel 200-an voltak a rendezvényen. Bicske testvérvárosa Tusnádfürdő, ahol nemrég alakult cserkészcsapat, idén lehetőségük volt őket is meghívni mindkét napra. Bővebben itt olvashattok a programról.

A dzsungel könyve cserkészek előadásában

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:32

A 148-as cs.cs. tagjai - kiegészülve más csapatok cserkészeivel közösen adják elő A dzsungel könyvét. Az apropót a csapat újjáalakításának 30 éves évfordulója adja. 2019-ben Budapesten, Miskolcon és Szegeden látható majd az előadás. A főpróbát már megtartották, amelyről itt láthattok képeket és egy rövid ajánlót.

A produkció létrejöttét a Lépj át a határaidon! projekt támogatja.

Oldalak