Subscribe to Szövetség

Szövetség

Trianon100 nyilatkozat

Beküldte Anonymous - 2020. június 04., 21:49
1912. december 28-án, a Magyar Cserkészszövetség megalakulásakor a Kárpát-medence minden magyar cserkésze egy egységes szövetség tagja lett, felekezettől, társadalmi helyzettől függetlenül. A XX. század viharos eseményei, így az 1920-ban nemzetünket szétszabdaló trianoni békediktátum, a második világháború, s az azt követő kommunista diktatúra nemcsak a Kárpát-medence, de az egész világ tájain árvalányhajként szórta szét nemzettársainkat, köztük a magyar cserkészeket is. A cserkészet Magyarországon és a környező államokban betiltásra került.
Címkék: 

OE tájékoztatása a koronavírus témájában XI.

Beküldte kommunikacio - 2020. május 28., 16:41

Kedves Cserkésztestvérek! 

Ahogy múlt heti levelünkben olvashattátok, a legtöbb cserkészprogram szervezése elől elhárultak a járványügyi helyzet során előállt akadályok. Ennek okán úgy döntöttünk, hogy a jövőben csak akkor jelentkezünk koronavírus-ügyben, ha rendkívüli, a cserkészmunkát közvetlenül érintő hír érkezik hozzánk. Köszönjük, hogy ebben a komoly kihívást jelentő időszakban is figyelemmel kísértétek leveleinket és reméljük, hogy munkátokat hasznos iránymutatásokkal tudtuk segíteni! 

OE: 2020-as táborozás a koronavírus idején

Beküldte kommunikacio - 2020. április 08., 19:00

A fennálló járvány-sújtotta helyzetben a nyár közeledtével egyre égetőbb kérdéssé válik számunkra, cserkészvezetők számára az, hogy mi lesz a táborainkkal? Nevelési munkánk központi eleme a nyári tábor, így kiemelt figyelemmel kell lennünk az ebben a témában hozott döntéseinkre, valamint a döntéshozatal során egymásra, cserkésztestvéreinkre.

Adománygyűjtés COVID-19

Beküldte kommunikacio - 2020. április 06., 21:10

A járvány helyzet miatt az MCSSZ szeretne segíteni a rászoruló cserkésztestvéreknek. Várjuk adományozók jelentkezését!

Az elmúlt időszakban a járvány és készülő gazdasági válság rengeteg pozitívumot és segítő szándékot (is) kiváltott az emberekből, sokféle kezdeményezés indult internet-szerte.

Cilu nénit kitüntették!

Beküldte kommunikacio - 2020. március 16., 12:30

A nemzeti ünnep, március 15. alkalmából Magyarország köztársasági elnöke kitüntetéseket adományozott. Ebben az évben három cserkésztestvérünk is elismerésben részesült. 

Cserkészek a NEK-en

Beküldte kommunikacio - 2020. február 06., 11:11

2020. szeptember 13. és 20. között rendezik meg Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, amely a Magyar Katolikus Egyház és egyben  − aktív részvételünk által − a magyar cserkészet legnagyobb eseménye is lesz az idén. Erre hívunk most Téged!

Mi is az a NEK?

Adó1% felajánlás útmutató

Beküldte kommunikacio - 2020. január 29., 14:04

Közeleg az 1% időszak!

2020. május 20-ig rendelkezhetsz személyi jövedelemadód 1%-ról, ne feledkezz meg róla!

Adó 1%-oddal egy általad választott közhasznú civil szervezetet támogathatsz. Ez neked nem kerül semmibe, csak néhány percbe, amit a felajánlásra szánsz, de a szervezeteknek bevételt jelent, amiből alaptevékenységük egy részét finanszírozhatják. Segíts nekik, legyen meg a mai napi jótetted!

Mi történik ha nem rendelkezem erről az összegről?

Újra Össze-Szövő!

Beküldte kommunikacio - 2019. november 12., 10:57

Hamarosan indul  a kárpát-medencei cserkészek legnagyobb vetélkedője, az Össze-Szövő.A tavalyi nagykárolyi sikeren felbuzdulva 2020-ban is megtartjuk az Összmagyar Szövetségi Vetélkedőt Őrsöknek, hogy a belföldi, és határon túli cserkésztestvérek összemérhessék erejüket és tudásukat. A vetélkedő végére ki fog derülni, hogy melyik 3 őrs Kárpát-medence legügyesebbje! További részletekről, regisztrációról itt olvashattok.

Gyermekvédelmi tréning - Kék Vonal

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:33

A tréning fő célja volt, hogy a Magyar Cserkészszövetség tagjai megismerjék az ENSZ Gyermekjogi Egyezmény által meghatározott gyermeki jogokat, a hatályos gyermekvédelmi törvényt, a magyar gyermekvédelmi rendszer felépítését, jelzőrendszer működését és a felelős felnőttek helyét és szerepét a gyermekvédelmi jelzőrendszerben. További részletekről itt olvashattok.

Vision2023 — Cserkészstratégia

Beküldte sandor.viktoria - 2015. december 22., 9:31
A Cserkészmozgalom Világszervezete (WOSM) a tavalyi világkonferencián elfogadta a 2023-ig szóló cserkészstratégiát, melynek a "Vision2023" nevet adta. Ebben fogalmazódik meg mozgalmunk küldetésnyilatkozata és víziója, valamint 6 stratégiai prioritás és ezek célkitűzésekre való lebontása.

Forrásteremtésről szól a VI. TTK!

Beküldte kommunikacio - 2019. november 12., 10:54

Ha szeretnéd csapatod bevételeit növelni, érdekelne néhány trükk a sikeres pályázáshoz, foglalkozol online kommunikációval, érdeklődsz az adományszervezés iránt, akkor ez a TTK Neked szól! A korábbi forrásteremtés tematikájú képzések tapasztalatait levona és összegezve tartunk még egy alkalmat, ezúttal Debrecenben. Időpont: Dec. 6., 17:00 – dec. 8., 14:00. További részletekről itt olvashattok.

Közeledik a legújabb TTK!

Beküldte kommunikacio - 2019. november 02., 20:16

A mindennapokban gyakran vagyunk szereplői vagy szemlélői konfliktusoknak, vitáknak vagy akár egyszerű baráti beszélgetéseknek. Ezek során hatással vagyunk a körülöttünk lévő emberekre, így nem mindegy, hogy a saját szempontjainkat, érdekeinket hogyan tudjuk kifejezni, képviselni, adott esetben érvelni azok helytállósága mellett. A Tematikus Továbbképzés témája ezúttal a Magabiztos fellépés – eredményes képviselet lesz. További információkról itt olvashattok.

Értékesítési- és portfóliómenedzsert keresünk

Beküldte kommunikacio - 2019. október 24., 15:42

Mindened a kapcsolatteremtés? Ismered a rendezvényszervezés minden fortélyát? Vannak saját rendezvény ötleteid és azokat meg is tudod szerettetni másokkal? Szereted a kihívásokat és az új dolgokat? Akkor rád van szükségünk!
A Magyar Cserkészszövetség munkatársat keres „ÉRTÉKESÍTÉSI- ÉS PORTFÓLIÓMENEDZSER” munkakörben.

Márkaerősítő kampány

Beküldte kommunikacio - 2019. szeptember 05., 11:42

Augusztus 1-én van a Word Scarf Day, amikor a cserkészek - szerte a világban - felveszik a nyakkendőjüket, így emlékezve az első, 1907-ben tartott angliai cserkésztábor nyitónapjára. Ezen a napon indult a Magyar Cserkészszövetség integrált kampánya, melyben a cserkészet értékeit kívánja megmutatni. További részletekről itt olvashattok.

Projektfejlesztési referenst keresünk

Beküldte kommunikacio - 2019. augusztus 02., 20:12

Részt vettél már Európai Uniós projekt(ek) megvalósításában?  Szereted a szakmai kihívásokat, és a problémákra szívesen keresel megoldást? Mindemellett szeretnél egy országokon átívelő, jó ügyet támogató projektben részt venni?

Akkor Rád van szükségünk!

 

A Magyar Cserkészszövetség munkatársat keres EFOP 1.12.1.-17-2017-00009 „Lépj át határaidon!” című projektjéhez  „PROJEKTFEJLESZTÉSI REFERENS”munkakörben.

 

MILYEN FELADATOK VÁRNAK RÁD?

Nyakunkon a GUBACS!

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:29

Augusztus 22-25. között lesz a 2. Gubacs Fesztivál, ezúttal Mátrafüred-Sástón. Vészesen fogynak a szálláshelyek, csapjatok le az utolsókra! Kedvcsinálónak ajánljuk figyelmetekbe az egyre bővülő programkínálatot, melyet a közösségi oldalon tudtok követni. 

A fesztivált a Lépj át a határaidon! projekt támogatja.

SCOUTLAND - Visszaszámlálás!

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:27

Ha nem akarsz lemaradni a Scoutland-ről, regisztrálj, még mielőtt elmennél csapattáborba/ dzsemborira/ szakági programra/ vízi túrára/ vk-ba/ fesztiválozni/ családi nyaralásra/ világgá..! www.scoutland.hu/regisztracio Határidő: július 31!

Gyertek el a Szabihídra játszani!

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:24

Kötélhúzás, számháború és további cserkészjátékok a forgalom elől elzárt Szabihídon július 21-én, 15-17 óráig. Csatlakozz te is, legyen a cserkészeké a Szabadság híd erre a délutánra! Hozz magaddal elegendő mennyiségű folyadékot, kulacsot, naptejet és sapit. Regisztrálni itt tudtok. További részletekről itt olvashattok.

TTK_#3

Beküldte kommunikacio - 2019. június 04., 15:30

Lelki nevelés a cserkészetben

Oldalak