Subscribe to Szövetség

Szövetség

Hálózati híreink

Beküldte kommunikacio - 2018. október 15., 15:36

Újabb tagokkal bővült csapatmentori hálózatunk, ismerjétek meg a támogató szolgálatra vállalkozó cserkésztestvéreinket. Drozdik János csst. (871.), Pásztor Orsolya csst. (csantavéri 16.), Barna Gyrgy csst. (beregszászi 4.) és Szénás Zalán csst. (szatmári 44.) bemutatkozását itt olvashatjátok el.

Vajdasági vezetők Mártélyon

Beküldte kommunikacio - 2018. október 15., 15:32

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség negyedik alkalommal szervezte meg a csapatvezetői találkozóját szeptember 21-23 között. A találkozó célja a motiváció fenntartása, kommunikációs tréning, barátkozás és a kikapcsolódás volt.

Elindult a MentŐv program

Beküldte kommunikacio - 2018. október 15., 15:27

A MentŐv program olyan leendőbeli vezetőknek szól, akiket csapatparancsnokuk vezetőhiány miatt őrsvezetéssel bízott meg, vagy épp nagy dilemmában vannak, hogy rálépjenek-e a vezetés útjára. Ez a program egy hivatástisztázó hétvége. 

Együtt HAT! Fogjunk össze jövőnkért

Beküldte kommunikacio - 2018. október 15., 15:24

Korunk környezeti válsága mára olyan méreteket öltött, ami mellett nem mehetünk el szavak és tettek nélkül. Cserkészként a világ legnagyobb ifjúsági mozgalmának tagjai vagyunk. Mi jelentjük a jövő generációját, akik felelősek azért, hogy jó példát mutassanak embertársainknak.

Tematikus programév

Beküldte kommunikacio - 2018. október 15., 14:28

30 éve alapult újra a Magyar Cserkészszövetség

Tudtad, hogy a Magyar Cserkészszövetség lett az első bejegyzett civil szervezet 1989-ben?

Tudtad, hogy 1988. október 12-én gyűlést szerveztek, ahol a jelenlevők többsége az újraalapítás ellen foglalt állást?
 

Tudtad, hogy maroknyian mégis elhatározták, hogy a valláserkölcsi alapokon nyugvó Magyar Cserkészszövetséget újraalapítják? 

Készül az új cserkesz.hu!

Beküldte kommunikacio - 2018. október 15., 14:14

A jelenlegi oldal megújulásának szükségét tudomásul véve elindítottuk az igényfelmérési folyamatot az elmúlt hónapokban. Külsős, a piaci igényeket behatóbban ismerő cég segítségét is igénybe véve került kialakításra a jövőbeli portál váza. A projekt megvalósulásának következő lépcsőjeként a fejlesztés ütemezése következik, amelyre októberben kerül sor.

INDABA 2018

Beküldte kommunikacio - 2018. október 11., 15:51

Azt gondolod, hogy a cserkészközösségben biztonságban vagy?
Hogy a te srácod nem olyan, mint a többi?
A vezetetted vajon zaklató vagy zaklatott?

Az idei évben azt a célt tűztük magunk elé, hogy szembenézünk a minket körülvevő világgal és napirendre tűzzük az eddig tabunak, kellemetlennek kikiáltott, vagy csupán az általunk jelentéktelennek ítélt témák megvitatását. A „cserkészszakmai” kérdéseket ez alkalommal kicsit háttérbe helyezzük, és azokra fókuszálunk, akikért valóban dolgozunk. A gyerekekre és a fiatalokra.

HR munkatársat keresünk!

Beküldte kommunikacio - 2018. szeptember 18., 14:33

A Magyar Cserkészszövetség munkatársat keres személyügyi munkatárs munkakörben.

Feladatok:

Lezárult az idei fesztiválcserkészek szezon

Beküldte kommunikacio - 2018. szeptember 14., 17:49

Mozgalmas és nagyon jó hangulatú nyáron vagyunk túl a #fesztiválcserkészek projekt keretében. Negyedik éve színesítjük a fesztiválok civil terének programját, olyanokkal ismertetjük meg a cserkészetet, akik másképp talán nem is hallanának rólunk. Így ha munkánknak köszönhetően kedvet kapnak a cserkészethez, akár csatlakozhatnak a közel 13 ezer fős hazai közösséghez. A toborzás mellett kiemelt fontosságú szempont a kósza és vándor korosztály cserkészidentitásának megerősítése a rendszeresen tapasztalt lemorzsolódás ellen.

Mi vagyunk a programosok!

Beküldte kommunikacio - 2018. szeptember 14., 17:48

A Lépj át a határaidon projektünk programjainak megvalósulását, az eszközök, kellékek, utazások, szállások beszerzését illetve szervezését, az élelemellátást a helyben munkálkodó önkéntesekkel karöltve a projektiroda munkatársai bonyolítják le. Olvassátok el rövid bemutatkozójukat.

Körösztös Dóra – programszolgáltatási vezető

Szemelvények: gyermekvédelmi kiadvány #5

Beküldte kommunikacio - 2018. szeptember 14., 17:34

Ha szeretnéd tudni, hogy mi mindent teszel meg már most azért, hogy megvédd a rád bízottak testi-lelki-szellemi-szociális épségét, vagy ha érdekel, hogy cserkészvezetőként hogyan tudod cserkészeidet abban segíteni, hogy meg tudják magukat védeni, akkor neked írjuk ezt a füzetet. A továbbiakban részleteket közlünk a hamarosan megjelenő, az Imre herceg tervben megvalósuló „Gyermekvédelmi ismeretek cserkészeknek” című kiadványból.

Mi vagyunk a programosok!

Beküldte kommunikacio - 2018. szeptember 14., 17:15

A Lépj át a határaidon projektünk programjainak megvalósulását, az eszközök, kellékek, utazások, szállások beszerzését illetve szervezését, az élelemellátást a helyben munkálkodó önkéntesekkel karöltve a projektiroda munkatársai bonyolítják le. Olvassátok el rövid bemutatkozójukat.

Körösztös Dóra – programszolgáltatási vezető

Lépj át a határaidon kommunikációs csoportja

Beküldte kommunikacio - 2018. szeptember 14., 17:12

Ismerjétek meg Németh Zsuzsanna grafikust, Farkas Zoltán online kommunikációst és Száler Tímea szakmai munkatársunkat.

Németh Zsuzsanna – grafikus

A 241. Bethlen Gábor cserkészcsapat tagja. 2004-ben tett fogadalmat. 2011-ben szerzett őrsvezetői képesítést a 18+ Őrsvezető Képzőben.

2015-ben végzett a Nyugat-magyarországi Egyetem Művészeti karán. A diploma megszerzése után kezdett grafikusként dolgozni különböző projektekben. Szabadidejében olvas, rajzol, túrázik, és kiállításokra jár.

Hálózati hírek #4

Beküldte kommunikacio - 2018. szeptember 14., 17:11

Újabb munkatársakkal bővült a „Lépj át a határaidon” projekt csapata. Olvassátok el az RMCSSZ és a VMCSSZ tagságába tartozó cserkésztestvéreink bemutatkozását.

 

Bálint Lajos Lóránt (Romániai Magyar Cserkészszövetség)

Volt egyszer egy… Gubacs

Beküldte kommunikacio - 2018. szeptember 14., 17:10

Tavasszal kezdtünk neki az aktív szervezésnek, nyár végén pedig sikeresen lebonyolítottuk az első Gubacs Fesztivált. Célul tűztük ki magunk elé, hogy megszólítsuk és tartalmas programot biztosítsunk a családos, felnőtt cserkészeknek, de fontos vezérelv volt, hogy kinyissuk kapuinkat, és olyan nem cserkész közösségeket is elérjünk, akik azonosulni tudnak az általunk képviselt értékrenddel.

Bizton állíthatjuk, hogy sikerrel zártuk első családos fesztiválunkat.

Az első Scoutland története

Beküldte kommunikacio - 2018. szeptember 14., 17:07

706 résztvevővel, köztük több mint 150 határon túlról érkezett vendéggel megvalósult a „Lépj át a határaidon” projekt támogatásával a dunaújvárosi Szalki-szigeten 2018 nyarának második cserkészfesztiválja a CEJ után. Köszönjük az önkéntesek munkáját, találkozzunk jövőre is! Olvassátok el Ancsa írását a fesztivál előzményeiről.

Készül egy kiadvány a vezetés tudományáról

Beküldte kommunikacio - 2018. szeptember 14., 16:46

A korszerű vezetéstechnikáról, annak tudományáról újabb és újabb modelleket, elméleteket fogalmaznak meg a kutatók, mindegyikben kiemelve egy-egy fontos szempontot, gondolatot. A kiadványunk azon túl, hogy bemutat majd egy csokorra valót a szakirodalomból, nem feledkezik el az alapító, Bi-Pi vezetésről szóló gondolatairól sem. Segítsd te is a munkánkat azzal, hogy kitöltöd alábbi kérdőívünket.

https://goo.gl/forms/CYdX5mVMpcmqqacG3

Képzési Cserkészhíradó

Beküldte kommunikacio - 2018. szeptember 14., 16:43

A nyár folyamán szüneteltek a különféle képzéseink, hiszen a tanultak alapján vezetőink a táborokban kamatoztatták frissen szerzett tudásukat. Itt a nyár vége, felkészítési csapatunk ismét járja az országot. Olvassátok el mivel foglalkoztak legutóbb, és merre visz az útjuk a következő hetekben.

A magyar cserkészet múltja

Beküldte kommunikacio - 2018. szeptember 14., 16:40

Az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt keretein belül megkezdtük a Magyar Cserkész 1920-1948 között megjelent számainak digitalizálását a MATARKA (MAgyar folyóiratok TARtalomjegyzékeinek Kereshető Adatbázisa) rendszerében, hogy bárki hozzáférhessen és kereshessen a cserkészettel összefüggésben, továbbá elérhetővé tesszük a következő hetekben az Elektronikus Periodika Adatbázis Archívum (EPA) számára. Az EPA forrás- ill.

Új szövetségi igazgatónk lett

Beküldte kommunikacio - 2018. szeptember 14., 16:36

Az elmúlt évtizedekben sokat változott az MCSSZ. Nemcsak méretében nőtt, és vált a legnagyobb és legjelentősebb hazai ifjúsági szervezetté, de feladatai is összetettebbek lettek. A mozgalom által a központba delegált feladatok ellátása már egy iroda fenntartását indokolja, aminek a vezetése túlmutat az önkéntesség keretein, ezért lett szükség szövetségi igazgatóra. Ismerjétek meg Hoffmann Ferenc cst. (118.) válaszait az előtte álló feladatokról.

Oldalak