Subscribe to Szövetség

Szövetség

Hálózati hírek #5

Beküldte kommunikacio - 2019. január 13., 15:50

Újabb két fővel bővült az MCSSZ regionális koordinátorainak csapata. Olvassátok el Tóth Norbert csst. (144.) és Tulipán Cintia őv. (992.) rövid bemutatkozását.

Hagyományápolás és kritikai értelmezések

Beküldte kommunikacio - 2019. január 13., 15:37

A közelmúltban ismét cserkésztörténelemmel kapcsolatos felhívások jelentek meg különböző belső fórumainkon, levelezőlistákon. Ennek kapcsán kérdeztük a projekt egyik szerkesztőjét, Tabajdi Gábort, aki Zsiráf totemnéven az évezredforduló idején a 293. sz. Szt. Kapisztrán cserkészcsapat egyik vezetője volt, ŐVK-táborok kiképzőjeként is tevékenykedett, jelenleg az Országos Széchényi Könyvtár -1956-os Intézet kutatója.

Megjelent a Cserkészet 2027

Beküldte kommunikacio - 2019. január 13., 15:34

Most már online is elolvasható a Cserkészet 2027, amely az MCSSZ stratégiáját foglalja össze. Itt elolvasható.

A kiadvány megjelenését az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt támogatta.

Már tart az Össze-SZÖVŐ!

Beküldte kommunikacio - 2019. január 13., 15:26

Ez az elmúlt évek egyik legnagyobb kárpát-medencei cserkészjátéka! Hamarosan itt az első forduló beküldésének határideje! Január 15-ig kell leadni az első online forduló megoldásait az EVOK rendszeren keresztül. De senki se csüggedjen, akinek nem sikerül időben regisztrálnia, mert az internetes fordulók alatt bármikor csatlakozhattok a versenyhez! Hogy miket is kell csinálnia a résztvevőknek az első fordulóban?

 

Támogatást kap az MCSSZ

Beküldte kommunikacio - 2018. december 19., 14:59

Ingatlanfejlesztést előkészítő munkákra kap támogatást a Magyar Cserkészszövetség

A Magyar Cserkészszövetség vissza nem térítendő állami támogatáshoz jut a jelenleg romos állapotban lévő kecskeméti, miskolci, valamint a nagykovácsi területén lévő, még felújításra váró ingatlanok terveinek elkészítésére, csaknem 400 millió forint összegben.

II-IX. kerületi cserkészvezetői konferencia

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:10

Alternatív forrásteremtés, módszerek a kiégés ellen, kerületi stratégiaalkotás és lelki nevelési tréning – ezek voltak a vezetői konferencia legfontosabb pillérei a november közepén megtartott konferenciának. A résztvevők a kerületi vezetők és gyermekeik voltak. A konferencia ideje alatt az apróbbak részére gyermekprogramot biztosítottak az őrsvezetők. Volt karkötő készítés, kézművesek, filmnézés, teakóstoló verseny és még sok más. A konferencia részleteiről itt olvashattok.

INDABA 2018 – Ablak a valóságra

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 17:15

Több mint 200 cserkész vett részt az idei Indabán

Egy hét és INDABA

Beküldte kommunikacio - 2018. november 23., 19:18

Mikulás utáni hétvégére ne csinálj programot: INDABA 2018 – Ablak a valóságra

Elindult a felnőttképzés!

Beküldte kommunikacio - 2018. november 15., 17:59

Tekintettel azon felnőttek speciális képzési igényére, akik most szeretnének csatlakozni a cserkészmozgalomhoz (akár új csapat alapításával, akár meglévő csapatba), idén útjára indítunk egy új képzést, külön a Ti igényeitekre szabva. A képzés minden felnőttnek szól, aki bármilyen szerepet szeretne betölteni a csapatában: vezetőként, a háttérben szolgálva (GH, logisztika stb.) vagy csak felnőtt tagként és attól is függetlenül, hogy a későbbiekben készül-e még további vezetőképzőbe vagy sem.

Újabb munkatárssal bővült a projektiroda

Beküldte kommunikacio - 2018. november 15., 17:56

Fábián Borbála az ELTE magyar nyelv és irodalom szakos tanáraként diplomázott. Szakmájában mindössze egy tanévet tanított, ezalatt leérettségiztetett két osztályt, amire a mai napig nagy örömmel gondol vissza. 2013-ban váltott pályát és lépett a projektek világába. Alapvetően olyan területet keresett, ahol közvetlenül vagy közvetve, de mindenképpen közösségben kell együtt dolgozni, gondolkozni, a jelenleg futó projektjeink erre megfelelő terepet nyújtanak számára. Most az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt menedzsment feladatok ellátását segíti. 

Vadonlakó képzés volt Röszkén

Beküldte kommunikacio - 2018. november 15., 17:39

A kalandra heten vállalkoztak október 14-én. Az alkalomra három képzési rész volt beütemezve, plusz az elmaradhatatlan szerszám használat és balesetvédelmi oktatás. A program részletes leírását itt olvashatjátok.

INDABA 2018 – Ablak a valóságra

Beküldte kommunikacio - 2018. november 15., 17:31

Az év egyik legizgalmasabb rendezvénye lesz az idei INDABA, olyan témákat, programokat állítottunk össze, amely minden cserkészvezetőt érint, és az általuk vezetett gyerekeket is. Beszélünk a fiatalokat veszélyeztető cyberbullyingről, a biztonságos internethasználatról, az influencer jelenségről, gyermekjogokról, hátrányos helyzetű gyerekekről, a válások okozta feszültségekről és azok kezeléséről. A részletes programleírást ITT találjátok.

Az Első civil szervezet 30 éves lett

Beküldte kommunikacio - 2018. október 29., 17:03

Harminc évvel ezelőtt, 1988. október 12-én csaknem nyolcvan ember gyűlt össze a Múzeum Kávéházban. Voltak köztük lelkes egykori cserkészek, óvatos egykori cserkészek, valamint az állami szervek (Hazafias Népfront, Magyar Úttörőszövetség, BM III/III) küldött emberei. Az esemény végén elhatározták, hogy élve az új egyesülési törvény adta jogukkal, újjáalakítják a valláserkölcsi alapokon nyugvó Magyar Cserkészszövetséget (MCSSZ). Erre az eseményre emlékeztek az ifjúsági mozgalom mai vezetői, valamint az egykori újjáalakítás aktív résztvevői az eredeti helyszínen, a Múzeum Kávéházban 2018.

INDABA 2018 – Ablak a valóságra

Beküldte kommunikacio - 2018. október 15., 15:54

Azt gondolod, hogy a cserkészközösségben biztonságban vagy? Hogy a te srácod nem olyan, mint a többi? A vezetetted vajon zaklató vagy zaklatott? Néhány érdekes téma az idei találkozóról. További részletek és regisztráció itt érhető el.

Gubacs aftermovie

Beküldte kommunikacio - 2018. október 15., 15:53

Fogadjátok szeretettel az ott készült kisfilmet, amelyben visszaidézzük a legfontosabb pillanatokat és beszélünk a küldetésünkről: felelősségben élni, felelősségre nevelni és fejlődni családi körben és a cserkészetben. A film elkészítését a Lépj át a határaidonprojekt támogatta.

Létrejött a Mustármag

Beküldte kommunikacio - 2018. október 15., 15:49

Mustármag egy országos, keresztény cserkész lelki nevelési munkacsoport, amely az Országos Elnökség megbízására jött létre. Célunk a Magyar Cserkészszövetség nevelési munkáján belül a lelki terület elősegítése és támogatása, valamint a csapatok ezirányú működésének segítése.További részleteket és kapcsolódási pontokat itt találhattok.

Hogy készül a csapatmentor? #1

Beküldte kommunikacio - 2018. október 15., 15:47

Az első három nap címmel Molnár Nikolett X. kerületi csapatmentor írt arról, mit is jelent a munkájuk, ahol fő a bizalom, az együttműködés és a nyitottság. Olvassátok el milyen élményt jelentett nekik ez a pár nap.

Programszervező munkatársunk Dohanics Anna csst.

Beküldte kommunikacio - 2018. október 15., 15:43

Dohanics Anna a gödöllői 802. sz. Szent Korona Cserkészcsapat rajparancsnoka, és az alakuló veresegyházi cserkészcsapat alapító csapatparancsnok helyettese. Őrsvezetői képesítést 2012-ben szerzett 18+-os őrsvezetőképzőben, majd 2015-ben elvégezte a kagylós segédtisztképzőt is. A Projektirodában jelen pillanatban programszervezőként dolgozik.
A civil életben informatikus könyvtáros szakon szerzett diplomát az egri Eszterházy Károly Egyetemen. Tanulmányait folytatva idén kezdte az andragógia mesterszakot az ELTE pedagógiai karán, levelező tagozaton.

Oldalak