Légy készen a családra!

A Magyar Cserkészszövetség új projektet indított Légy készen a családra címmel, melyet az Európai Unió és a Magyar Állam támogat.

A program célja, hogy a családalapítás és gyermekvállalás, valamint a házasság kérdéseiről alakítson ki közös gondolkozási teret. Ezen kérdések feltétele és megtárgyalása társadalmi szükség, hiszen meghatározók egy társadalom jelene és jövője szempontjából. A Magyar Cserkészszövetség célja, hogy lehetőséget nyújtson a vitára, a közös gondolkodásra ezekben a témákban, megerősítést és segítséget nyújtson. A projektet a dunaföldvári cserkészcsapat bonyolítja le szakértők bevonásával, s reményeink szerint a program céljai és módszerei követendő példaként szolgálnak majd.


A szervezett előadások mellett, kiscsoportos beszélgetések, közös, kötetlen eszmecserék alkotják majd a programot. A családi életre való nevelést a gyermekek/fiatalok körében osztályfőnöki óra keretén belül, a fiatal felnőttek számára közösségi programok által kívánják szorgalmazni. ugyanakkor családi programokat, játszóházakat szerveznek a cserkészek, szülői foglalkozásokat, ahol a gyermekneveléssel járó gondokat és szépségeket oszthatják meg egymással, ezáltal egymást segítve és egymástól segítséget kapva. 

A GYES-ről és GYED-ről a munka világába visszatérni kívánó fiatal szülőknek képzéseket indítanak, valamint vállalkozói fórumokat szerveznek, ahol találkozhatnak a munkaadók s a lehetséges munkavállalók. 
A program tehát komplex képzési lehetőséget kíván nyújtani, valamint a cserkészetben használt kisközösségi rendszerrel szeretne segítő és megtartó, a család eszméjét fontosnak tartó közösséget nyújtani.
 
A pályázat eseményeit itt nyomonkövetheti: 

Meghívó a Szívességbank létrehozására:
/hir/szovetseg/hozzunk-letre-szivessegbankot

A program részeként képzést indítottunk a tgyásról, gyesről, gyedről munkába visszatérő szülők támogatására:
/hir/beszamolo/anyak-ujra-munkaban

Családi életre nevelés a boldogabb családokért: 
/hir/legolvasottabb/anyak-ujra-munkaban

Hírek az első programokról:
/hir/beszamolo/legy-keszen-csaladra-program

Elindult a Légy  készen a családra projekt, s a kezdeti visszajelzések alapján sikeres, hiánypótló, nagyszerű programot kínál!
/hir/szovetseg/unnep-dunafoldvaron

Előadássorozat indult a 105. sz. IV. Béla Cserkészcsapat szervezésében, a „Légy készen a családra” program keretein belül.
/hir/szovetseg/legy-keszen-csaladra


Újabb Légy készen a családra projektállomás valósult meg Dunaföldváron
/hir/beszamolo/ujabb-sikeres-legy-keszen-csaladra-allomas

Elkészült a Légy készen a családra projekt összefoglaló kisfilmje!
/hir/szovetseg/legy-keszen-csaladra-projektfilm