Társasjáték ajánló

Ezen az oldalon olyan társasjátékokat ajánlunk, amelyek nem a nagy társasjáték gyártó cégek termékei, hanem valamilyen cserkész-kötődéssel rendelkeznek. Amennyiben feltennél társasjátékot az oldalra, küldd el ide annak leírását. (programajanlas kukac cserkesz.hu)

Táborépítő

Ez a társasjáték a Magyar Cserkészszövetség Pedagógiai Fejlesztő Munkatársai (PFM) által kifejlesztett játék. Alapvetően a gyerekeknek szeretnénk örömet okozni vele, hisz a játék az újonc, első, és második próba tudásanyagán vezet végig. A játékban több kihívás közül is lehet választani, melyek által egy cserkésztábort kell felépíteni. A tábor építéséhez szükséges alapanyagokat a kérdésekre adott megfelelő válaszokkal lehet megszerezni. A játék közben azonban több meglepetés, esetleg balszerencse is érheti a játékosokat, így minden bizonnyal izgalmas móka elé néz az, aki kipróbálja!

A Táborépítő társasjátékot ITT éritek el!


Tutela

A Mensa Társasjátékverseny győztese 2009-ben stratégiai társasjáték kategóriában. A játék igaz stratégiai elemeket tartalmaz, de egy családi társasjáték, azaz kisebb gyerekek is tudják játszani és élvezni, de nagyobb testvéreknek, felnőtteknek sem unalmas.

Tutela- latin szó, jelentése: futár.

A történet Észak-Itáliában játszódik. Parma városa, a környező városokkal fel kívánja újítani a szövetséget ezért oda futárokat küld. Minden futárcsoportnak négy várba kell minél hamarabb eljutnia. A játéktábla hatszögekből áll. Minden hatszög oldalán van egy egy szám 1-6-ig. A játékosok az akciókártyák segítségével haladnak céljuk felé, vagy akadályozzák meg ellenfeleiket. Igen érdekes könnyed játék. Nem igényel bonyolult gondolkodást, ezért kicsik is könnyedén játszhatnak vele. Bővebben lehet olvasni a játékról a következő oldalon: www.bencemuvek.mlap.hu, Illetve itt képeket is lehet találni róla.

Világgá megyek

A Világgá megyek társasjáték a magyar népmesék elemeinek, mondavilágának bemutatásával és segítségével kalauzol végig kicsiket és nagyokat a mesék vándorútján. Célunk a játék elkészítésével az volt, hogy olyan közeget teremtsünk a játékosok számára, ahol kortól függetlenül belemerülhetnek annak az egyedülálló monda és képi világnak a rejtelmeibe, amely minden magyarnak kulturális öröksége és féltve őrzött kincse. Az utat megjárva, melyek állomásait a népmesék figurái, tárgyai, helyszínei adják felnőttek és gyermekek is, életkoruknak megfelelően, eleveníthetik fel népmeséinkkel kapcsolatos emlékeiket, tanulhatnak játszva ezen történetek mélyebb összefüggéseiről és tartalmáról. Az óvodás gyerekek az útvonal képeinek segítségével játszhatnak képkereső, kapcsolatkereső, kitalálós játékot. Felnőtt segítségével lehetőség van gyűjtögető, csoportosító, történetmesélő feladatok végzésére, vagy egyszerűen csak ismerkednek a mesék sokszínű világának tárgyaival, amelyekhez magyarázatot és meseidézeteket találnak az ismertető füzetben. A táblán különféle tárgyak képi ábrázolását valósítottuk meg, a gyermekek egy-egy mesebeli tárgy bemutatása után megtalálhatják, hogy ezek hol rejtőznek. Míg kisebb gyermekek számára erre a célra csak egy tábla használata javasolt, addig a nagyobbak már a teljes útvonalon végezhetik a játékos feladatokat. Kezdésnek érdemes az ismerkedő játékot választani, később, amikor a gyerekek már azt is megtanulták, hogy melyik eszköz mire való, bátran végigmehetnek az egész pályán. Ezeknek az ismerete fontos a mesék jobb megértéséhez. Óvodák és iskolák számára is igen hasznos segédeszköz a társasjáték, erre vonatkozólag külön feladatleírás szerepel a füzetben. Mivel törekedtünk a több játék egy dobozban alapelv megvalósítására, a játékot nem csak egyféle módon lehet játszani, a tíz év feletti gyerekek, a fiatalok, egy másik játékot is kapnak, amelyhez az útvonal mellett van egy kártyacsomag, s amely játék a beszédkészséget, kreativitást, helyzetfelismerést erősíti, a jó képzelőerővel rendelkezők számára sok vidám percet hozhat. Aki ezzel a játékkal játszik bizonyosan érdeklődni fog a népmesék iránt, és megszereti az olvasást. Jó játékot kívánunk! A társas ára bruttó 5000 Ft. Akit érdekel (családnak, csapatnak, bárkinek) az keresse édesapámat (Pej Kálmán, 20/9392440 vagy pej.kalman [kukac] tandemkft.hu) és hivatkozzon bátran arra, hogy cserkész.