Szálláshelyek

Nomád táborhelyek

A nomád táborhely keresőnk a taborhelyek.hu oldalon érhető el.

Cserkészparkok

Ifjúsági szálláshelyek, cserkészparkok, cserkészházak várják a táborozni vágyókat. Alább a Magyar Cserkészszövetség által szakmailag felügyelt cserkészparkok rövid bemutatását helyeztük el.

Csobánkai Közép-európai Cserkészpark

A Csobánkai Közép-európai Cserkészpark egy ifjúsági központ, szállás- és táborhely. Budapesthez közel – gyönyörű természeti környezetben - Csobánka határában, a Dera patak mentén, az Oszoly erdő mellett található. A Pilis egyik legszebb helyén, a Duna-Ipoly Nemzeti Park szomszédságában várjuk kedves vendégeinket, az év minden napján nyitva tartó szálláshelyünkön.

Szálláshelyünket különösen ajánljuk ifjúsági és iskolai csoportok részére, osztálykirándulásokra, erdei iskolák és különféle táborok számára, gyalogos és kerékpáros túrák kiinduló vagy végpontjának, sziklamászóknak, téli sportok kedvelőinek és mindenkinek, aki néhány napot szeretne eltölteni egy csendes és természeti szépségekkel megáldott helyen.

A parkot cserkészek -teljesen önkéntes munkában- működtetik, de nem csak cserkészek részére. Törekszünk rá, hogy barátságos légkör és cserkész szellemiség töltse be a helyet, ennek jegyében az üzemeltetés során külön ügyelünk a természet- és környezetvédelemre is.

Cserkészparkunk együttműködik a Magyar Cserkészszövetséggel, és lehetőség szerint támogatja az előremutató ifjúsági kezdeményezéseket.

http://csobanka.cserkeszpark.hu/

Nagybugaci Cserkészház

A Nap lassan alábukik. Mintegy morajlásként tör be az alkonyi csendbe a vonat halk csattogása. ÉLJEEEN, megérkeztünk!!! Most már nem vagyunk messze célunktól. Egy jól eső gyalogtúra után, már fel is bukkan a cserkészház hatalmas épületkomplexusa.

 

Nézzünk hát körbe: a füves udvaron keresztülvágva, több felújított épület kerül látóterünkbe. A legnagyobba belépve, kényelmes fekvőhelyként kínálkoznak fel a sarokba állított matracok, de most inkább a hűsítő zuhanyt választjuk pihenés helyett. Kinézve az ablakon, már csak a sötét csillagos ég köszön vissza ránk. Csend, nyugalom honol messze a határban.

 

Mivel holnap sok programunk lesz (kilátó, túrák az ősborókás környékén, lovaglás a közeli csárdában s a ház melletti óriási réten egy fantasztikus foci mérkőzés) gyorsan álomba szenderülünk.

/8ker/nagybugaci-cserkeszhaz

Sztrilich Pál Cserkészpark

Budapest határában, egy Budakeszi és Nagykovácsi közötti völgyben található. Közigazgatásilag Nagykovácsihoz, erdészeti szempontból a Pilisi Parkerdő Budakeszi Erdészetéhez, közúti és közlekedési szempontból Budapesthez tartozik. Erdős hegyhátak közötti fekvése biztosítja a jó levegőt.Területén két vízmosás mentén sűrű fás-bokros, a többi ligetes illetve nyílt terület. Délről a Budakeszi Vadaspark határolja, nyugaton a Fekete Hegyek, északon a Vörös pocsolyás hát.

A parkban külön kápolnatér és egy minden felekezet által használható kápolna van a székely kapu mögött. A vízmosások egyikében ügyességi pálya van. Sportpálya, pingpongasztal, a környéken számos érdekes kirándulóhely(Vöröspocsolyás, Szarvas árok,..) valamint a budapesti nevezetességek a lehetőségek gazdag tárházát kínálják.

/cserkeszpark/

Berva-völgyi cserkészpark

A Berva-völgyi cserkészpark nagy múltra tekint vissza. Számtalan, egri és nem egri cserkésznek fűződnek hozzá felejthetetlen tábori emlékei. A terület a lomberdős Bükk aljában ma ismét a cserkészek rendelkezésre áll. Újabb turista-térképeken már megtalálni a "cserkészpark" megjelölést, régebbieken legalábbis a "bagolyvár" cserkésztanya helyét.

A táborhely cserkészcsapatoknak táborozásra igénybe vehető a 212. sz. Bornemissza Cserkész Alapítvány hozzájárulásával Permay Zoltán címén: 3300 Eger, Szálloda u. 4./I/2 Tel: 36-314-200, vagy Sziklay Ákos csapatparancsnoknál: 3300 Eger, Dr. Nagy János utca 10. e-mail: sziklayakos@freemail.hu telefon: 0670/529-5318.

A Cserkészpark megközelítése: Eger MÁV-állomástól a Vasút utca bejáratánál a 25-ös főútvonalon lévő autóbusz megállótól a 10-es vagy a 14-es helyi járattal a "Berva" végállomásig kb. 22 perc menetidővel. Ez a két járat félóránként közlekedik egymást váltva. A bervai végállomástól a táborhely nyugati irányba haladva 10 perc gyalog.

A parkban a kétszintes "Bagolyvár" cserkészház áll rendelkezésre. Sátorverésre négy alkalmas terület van, ezek részben füvesek, részben ligetesek (összesen 5000m2). A felvonulási terület 2000 m2, a játszótér 500m2. A tábortűzhely 150 személy befogadására alkalmas amfiteátrum szerű terület. A park teljes területe 4 hektár.

Minden itt sátrat verő csapatnak kellemes és hasznos táborozást kíván a 212. sz. Bornemissza Cserkész Alapítvány vezetősége.

/212/