Cserkész Gyerekközpont épül

Beküldte MCSSZ - 2013. május 26., 18:29
A Magyar Cserkészszövetség egy hosszú távú program keretében gyerek és ifjúsági központot alakít ki Nagykovácsiban. Több száz gyerek táboroztatását, szabadidős és felzárkóztató foglalkoztatását biztosítanánk az év minden napján. Csereprogramok keretében pedig a határon túl élő, külhoni fiataloknak ad majd otthont a Gyerekközpont.
 
A Cserkészszövetség, mint a legtöbb hátrányos helyzetű gyereket ingyen táboroztató szervezet célja, hogy ne csak egy hétig, az Erzsébet tábor keretében foglalkozzon a rászoruló gyerekekkel, hanem egész évben lehetősége legyen innovatív, komplex pedagógiai módszertannal az esélyteremtésre. 2013-ban összesen 10 000 gyerek táborozik a Magyar Cserkészszövetséggel.
 
A részben műemlék védelem alatt álló épületek és a hozzátartozó park teljes felújítását és rekultivációját követően kalandpark, az ország legnagyobb játszótere valamint különböző sportolási lehetőségekkel, hitéleti tevékenységgel, a fenntarthatóság megismerésével és az azt szolgáló innovációk interaktív bemutatásával várják majd a gyerekeket.
 
A tervek szerint a műemléki épületek képzéseknek, nemzetközi konferenciáknak adhatnak helyet, valamint civil szervezetek kezdeményezéseit fogadják be. A javaslat szerint a parkban helyet kap hétvégenként kézműves vásár és őstermelői piac is.
 
További információk és a teljes sajtóközlemény itt érhető el.

Rovat: