X. kerületi cserkésznap

Beküldte MCSSZ - 2013. október 08., 13:45
Szeptember utolsó szombatján Gödöllőn gyűltek össze a X. cserkészkerület csapatai, hogy egy cserkésznap keretében együtt emlékezzenek meg a nyolcvan éve itt lezajlott világtalálkozóra. Ez a hétvége egyben az országosan hirdetett évkezdő túrák időpontja is volt, amit így a kerület együtt rendezett meg. 
 
Összesen mintegy négyszáz résztvevő érkezett 26 kerületi csapatból. Ez a jelentkezettek ennél is magasabb számától némileg elmarad, de még így is nagyon szép szám egy kerületi programnak!

Reggel 9-kor a Cserkészfiú szobránál kezdődött a program. A megjelenteket először Gémesi György, Gödöllő polgármestere köszöntötte, majd Csobolyó Eszter és Bóna Zoltán, az ICHTÜSZ elnöke által veztett áhítat segített lelkileg is megérkezni a programra. 
 
Imre Sándor, a kerület elnöke mondott ezután beszédet, őt pedig Bokody József követte, bemutatva Gödöllő és a magyar cserkészet történetének kapcsolatát. A beszédeket követően ünnepélyesen megkoszorúztuk a Cserkészfiú szobrát, majd a Ronkay János (Hangya) kerületi vezetőtiszt ismertette a nap programját. A megnyitó és a cserkésznap fényét emelte Soczó András bá' jelenléte, aki 1933-ban is itt volt a dzsemborin.

tovább >>

Rovat: