NNT - 100 év a közösségekért fesztivál

Beküldte Gajai-Kovács Anna - 2013. augusztus 28., 11:22
A Magyar Cserkészszövetség 2012. december 28-án ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját. Ennek tiszteletére 2013. augusztus 12-én hivatalosan is elkezdődött a Nemzeti Nagytábor – 100 év a közösségekért fesztivál. 3500 résztvevő, 400 szervező, valamint meghívott vendégek és a sajtó jelenlétében nyitotta meg az NNT-t a Magyar Cserkészszövetség elnöksége, és a területet biztosító honvédelmi miniszter, Hende Csaba. A fesztivál ideje alatt csaknem 600 látogató, köztük a csapattársaikat felkereső cserkészek vettek részt.

Az ócsai fesztivál a magyar cserkészet rendszerváltozás utáni újjáalakulása óta a legnagyobb közösségi rendezvénye volt. A táborban korosztályokra bontva, minden magyarországi és államhatáron túli magyar csapatból legalább egy cserkész őrs képviseltette magát. A táborhely egy város méretű, 240 hektáros területen helyezkedett el, Ócsa mellett.

 A megnyitóval egybekötött ünnepélyes zászlószertartást Solymosi Balázs (Balu) országos vezetőtiszt vezényelte. A volt országházi zászlót a tábor legidősebb és legfiatalabb tagja, valamint Kéri László és Ollé András húzták fel, majd Buday Barnabás országos elnök és Henn Péter ügyvezető elnök köszöntötték a tábor tagjait. A megnyitón beszédet mondott Hende Csaba honvédelmi miniszter, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, valamint áldást mondott Bogárdi Szabó István református, és Beer Miklós katolikus püspök.

A teljes tudósítást itt olvashatod el.
Rovat: