ICHTHÜSZ nyári tábor 2014

Beküldte MCSSZ - 2014. július 18., 16:04
Az Ichthüsz-közösség idei évre szervezett táborát Királyrét felett, a Szénpatak völgyében, július 6-13 között tartotta mintegy 32 cserkész részvételével az 1. sz. BKIE (Budapest), a 96. sz. Sólyom (Budapest-Csepel/Királyerdő) és a 724. sz. Kossuth Lajos (Dunavarsány) csapatok részvételével. A táborban a fiúk aránya lényegesen meghaladta a lányokét, a legifjabb résztvevő 8 éves, a legidősebb 78 éves volt, többségük református, negyedük római katolikus volt.


 
Minden reggelt áhítattal kezdtünk, majd következett a szokásos tábori program: táborépítés, kirándulás a környéken és távolabb, kalmárjáték, számháború, a Börzsöny vadállományának megismerése, sportnap. Hiába mosta el az eső elsőre az íjászversenyt, majd a métát kétszer, végül csak megrendeztük ezeket a programokat is! Őrsi tyúkpaprikás-főző verseny, próbázás és fogadalomtétel, a nagyobbaknak bivak-portya is szerepelt a programok között.


 
Az éjszakákat esetenként rókák látogatása tette izgalmassá, akik alaposan feltúrták a szersátrat és a szemetest!
A reggeli sátorszemlék, a tábori építmények, az egyes programok pontversenyének tétje Oroszlánszívű Richárd király kiszabadítása volt: sikerül-e összegyűjteni Robin Hoodnak és a bujdosóknak a váltságdíjat? Természetesen összegyűlt a 100.000 arany, így a vasárnapi istentiszteletről, Szokolyáról a táborba visszatérve Richárd király is hazatérhetett fogságából. Ezek után már okafogyottá vált a vidám cimborák bujdosása, ezért tábort bontottunk, és hazatértünk mi is.
 


 

Szöllősy Vágó János (96)
Címkék: 
Rovat: