Subscribe to Egyéb

Egyéb

Ichthusz vízitúra a Murán

Beküldte vizi.szakag - 2020. június 10., 21:03

Az MCSSZ Ichthusz közössége a Vízi Szakág támogatásával vízitúrát szervez a Mura folyóra a következők szerint:
- augusztus 2–8 között; 
- murafigyei indulással (Ausztria/Szlovénia/Horvátország cca. 137 fkm);
- minden cserkészt szeretettel várunk (18 év fölött egyénileg, az alatt szülői/cserkész vezetői kísérettel - az alsó korhatár 14 év); 
- a költség 50.000 forint/fő: ez magában foglalja a programszervezést, teljes ellátást, biztosítást, kulturális programokat, a hajók és a résztvevők szállítását;

Két helyen is bemutatták A dzsungel könyvét

Beküldte kommunikacio - 2019. február 25., 13:56

Mindkét helyen telt ház és siker fogadta a cserkészek által színpadra állított musicalt.Az előadást március 9-én, Szegeden adják még elő. További részletek és fotógaléria itt érhető el.

Indulnak a Tematikus Továbbképzések

Beküldte kommunikacio - 2019. február 20., 15:04

Kedves Cserkésztestvérek!

Az elmúlt időben sokat gondolkoztunk a továbbképzési lehetőségeken, amelyből cserkészként és cserkészvezetőként fejlődhettek. Úgy gondoljuk, hogy számos téma van, amelyek -bár jelenvannak a vezetőképzésekben- egyelőre nem kapnak elég hangsúlyt. Ezek alapján született meg bennünk a Tematikus Továbbképzés (TTK) ötlete, melynek keretében ezeket a témákat járjuk körbe.

Zöld karácsony

Beküldte kommunikacio - 2019. január 13., 15:47

A Magyar Cserkészszövetség célul tűzte ki, hogy az idei évben nagyobb hangsúlyt fektet a környezettudatosság és a hulladékmentes szemlélet szélesebb körben való elterjesztésére. A Karácsonyi időszakban különösen megnő a felesleges szeméttermelés, ez ellen szerettünk volna fellépni különböző ötletekkel, és tippekkel, melyeket az online térben osztottunk meg.

Hamarosan premier!

Beküldte kommunikacio - 2019. január 13., 15:32

Februárban mutatják be A dzsungel könyvét a cserkészek előadásában.

A budapesti előadásra a regisztrációs jegyek elfogytak, de a továbbiakban Miskolcon és Szegeden még megtekinthető az előadás.

Szakmai vezetőt keresünk – Dolgozz nekünk!

Beküldte kommunikacio - 2019. január 11., 17:12

A Magyar Cserkészszövetség munkatársat keres az EFOP 1.3.6-17-2017-00001 azonosítószámú, „Imre herceg- közelebb egymáshoz” projektjéhez “Szakmai vezető” munkakörben.

FŐBB FELADATOK:

Mustármag

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:52

Az adventi készület során a négy hétre négy kihívás táblát készítettünk, melyek a hét-hét feladatot tartalmaznak. Célunk, hogy segítsük a cserkészek adventre hangolódását, és hogy a készületet áthassa az Isten felé fordulás, és a segítő lelkület. A munkacsoportunk lehetőséget kapott, hogy ott lehessen a Betlehemi Békeláng átadó ünnepségén Linzben, ami igen megtisztelő számunkra.

Mustármag- felhívás

Beküldte kommunikacio - 2018. november 15., 18:16

Szeretnénk személyesebbé tenni a segítséget, személyre szabni a módszereket! Emiatt hirdettük meg a Segítés Hónapját, mely során az első 20 módszert igénylő számára nov. 24. és dec. 24. között elküldjük az őrsének, vagy magának kért kidolgozott módszerünket!

Ennek érdekében készült EZ a kérdőív is.

Az igénylés menete:

1. Töltsd ki ezt az űrlapot! https://goo.gl/forms/mE2qM229lOIBaWn62

Forrásteremtés Szakmai Napok

Beküldte kommunikacio - 2018. november 15., 18:03

Szakmai előadásokon vettek részt október 9-én a Brassó megyei civil szervezeti hálózat tagjai, majd másnap marosvásárhelyi illetőségű RITTE Egyesület meghívásának tett eleget az MCSSZ forrásteremtéssel foglalkozó csapata. Pólya Viktor előadó, Magyar Cserkészszövetség Kárpát-medencei fejlesztési vezetője az adománygyűjtés csínját-bínját osztotta meg az érdeklődőkkel, Dr. Orosz Ágnes, civil jogi és pénzügyi tanácsadó, a magyarországi pályázatok pénzügyi oldaláról tartott előadást.

Pénzügyi munkatársat keresünk!

Beküldte kommunikacio - 2018. november 15., 16:04

Az „Imre herceg terv – közelebb egymáshoz” és a „Lépj át a határaidon!” elnevezésű Európai Unió támogatásával megvalósuló projektek folyamatainak támogatásához pénzügyi munkatársat keresünk. A munkakör betöltője közvetlenül támogatja a projektek pénzügyi vezetőjének munkáját.

Főbb feladatok:

Regös Szüreti Napok 2018

Beküldte kommunikacio - 2018. augusztus 14., 13:16

A Szekszárdi Szüreti Napokon ott leszünk mi is! Hozd el kósza/vándor őrsödet egy nagy hagyományokkal bíró eseményre. A Magyar Cserkészszövetség a Lépj át a határaidon! projekt keretében meghirdeti őszi regös programját. Szeptember 14-16 között minden regös érdeklődésű 14 éven felüli cserkészt szeretettel várunk a Regös Szüreti Napok 2018-ra.

Szemelvények: gyermekvédelmi kiadvány #2

Beküldte kommunikacio - 2018. július 30., 15:18

Bizalom a cserkészetben

A bizalom alapja - Bizalom a cserkész közegben - Mindenki másként bízik - Bizalom és szülők - Visszaélés

Rudanné Németh Csenge cst. írása

 

A cserkészetben végzett nevelő munkád egyik legfontosabb támasza a vezetettjeiddel kiépített bizalmi viszony. Szeretnénk megmutatni neked, hogy ennek fejlesztése mi mindenben lehet a segítségedre, valamint ennek hiánya milyen nehézségeket hozhat a közösségetekben.

A bizalom forrásai

Össztársadalmi hatásban gondolkodunk!

Beküldte kommunikacio - 2018. július 11., 17:29

Az “Imre herceg terv” és a “Lépj át a határaidon!” projekt az MCSSZ részéről egy nagy vállalás, kísérlet arra, hogy a magyar cserkészet új dimenzióba lépjen

 

Bizalom a cserkészetben

Beküldte kommunikacio - 2018. június 12., 20:47

A bizalom alapja - Bizalom a cserkész közegben - Mindenki másként bízik -  Bizalom és szülők – Visszaélés

Rudanné Németh Csenge cst. írása

A cserkészetben végzett nevelő munkád egyik legfontosabb támasza a vezetettjeiddel kiépített bizalmi viszony. Szeretnénk megmutatni neked, hogy ennek fejlesztése mi mindenben lehet a segítségedre, valamint ennek hiánya milyen nehézségeket hozhat a közösségetekben.

A bizalom forrásai

Nagyvázsonyi cserkésznap

Beküldte kommunikacio - 2018. június 12., 14:44

A IV. cserkészkerület éves cserkésznapjára Veszprém, Fejér, Komárom-Esztergom és Pest
megyéből, összesen ötven fő érkezett a 14-42 év közötti korosztályból. A május 11-13-i
hétvégére vezetésre készülő és aktív vezető fiatalok jöttek el.

Nagyvázsonyi cserkésznap

Beküldte kommunikacio - 2018. június 12., 14:44

A IV. cserkészkerület éves cserkésznapjára Veszprém, Fejér, Komárom-Esztergom és Pest
megyéből, összesen ötven fő érkezett a 14-42 év közötti korosztályból. A május 11-13-i
hétvégére vezetésre készülő és aktív vezető fiatalok jöttek el.

Szemelvények a Gyermekvédelmi kiadványból #1

Beküldte kommunikacio - 2018. május 11., 16:03

Ha szeretnéd tudni, hogy mi mindet teszel meg már most azért, hogy megvédd a rád bízottak testi-lelki-szellemi-szociális épségét, vagy ha érdekel, hogy cserkészvezetőként hogyan tudod cserkészeidet abban segíteni, hogy meg tudják magukat védeni, akkor neked írjuk ezt a füzet. A továbbiakban részleteket közlünk a hamarosan megjelenő, az Imre herceg tervben megvalósuló  Gyermekvédelmi ismeretek cserkészeknek  című kiadványból. Rudanné Németh Csenge cst. (1909.) írása.

Az szeretnénk, ha ez a füzet…

GlovEye – olvasókesztyű vakoknak

Beküldte kommunikacio - 2018. április 24., 12:14

Most van itt az alkalom, hogy támogass egy jó ügyet! Husztik Dani (442.BLCSCS) tagja annak a startupnak, (GlovEyes) akik azon dolgoznak, hogy megadják az olvasás élményét vak és gyengén látó embertársainknak. Az általuk fejlesztett eszközzel bármilyen nyomtatott felirat Braille írássá konvertálható.  Csapatuk megnyerte a Chivas Venture hazai fordulóját, és így bejutott a nemzetközi döntőbe! A döntő előtt egy közönségszavazást tartanak, amelyen 200 ezer dollárt osztanak szét.

Reformációs kvízek

Beküldte Anonymous - 2017. június 07., 16:19

A Reformáció 500. évfordulója megünneplésének szerves része a kvíz. Úgy gondoltuk, hogy e 150 kérdésre a Magyar Cserkészszövetség cserkészeinek, különösen is az MCSSZ ICHTHÜSZ Közössége cserkészeinek tudni kell a választ.

Természetesen ez a kvíz sem mér elsősorban, hanem tanít. Jó, ha valaki tudja a válaszokat, már a kvíz megválaszolása előtt, de az is jó, ha valaki e kvíz kapcsán keresi meg a jó válaszokat és így lesz azok önálló ismerőjévé.

ICHTHÜSZ - 2017. farsang-böjt

Beküldte Hangya - 2017. március 28., 2:29

Megjelent az MCSSZ ICHTÜSZ közösségének lapja, a XXIII. évfolyam 1. száma (2017. Farsang - Böjt).

Az újság ide kattintva érhető el.

Címkék: 

Oldalak