Subscribe to kutatás

kutatás

Parázs a hamu alatt

Beküldte kommunikacio - 2017. június 15., 18:11

A Magyar Cserkészszövetség legújabb kutatási eredményei az 1950-es évek Magyarországára kalauzol minket.A megjelent kötetben a teljesség igénye nélkül találunk leírásokat azokról az ifjúsági közösségekről, melyeket a korabeli rezsim rendszerellenesnek ítélt. Az izgalmas tanulmányok életképeiben fiatalok tanítanak fiatalokat: miért és hogyan lehet túlélni, megélni, átélni, továbbadni. A tanulmányok a katakomba.cserkesz.hu weblapon is elérhetőek, valamint kövessétek facebook oldalunkon is!

Címkék: 

Magyar cserkészet a kommunizmusban

Beküldte elod - 2016. október 11., 14:22
A Magyar Cserkészszövetség az 1956-os forradalom 60. évfordulójának alkalmából “Parázs a hamu alatt - Magyar cserkészet a kommunizmusban” megnevezésű kutatását végzi. Ezen kutatás célja az egyházi ifjúsági mozgalmakhoz (kiemelten cserkészethez) kapcsolódó (1945 és 1989 között keletkezett) állambiztonsági anyagok és egyéb pártállami dokumentumok feldolgozása, valamint az egykori közösségek kommunizmus alatti életének, üldöztetésének, túlélésének bemutatása.

Az 50-es évek cserkészete

Beküldte Gajai-Kovács Anna - 2013. november 20., 12:21
Megjelent egy cikk a legújabb Új Pedagógiai Szemlében: Nevelési módszerek az 1950-es évek Pilis cserkészcsapatában címmel. A beszámoló a közelmúlt történelmének egy sokáig elhallgatott elemét, az 1950-es évek úgynevezett katakomba-cserkészetét állítja reflektorfénybe. Megpróbálja feldolgozni a sok mindenben sikeres mozgalom tapasztalatait és azt, hogy ezeket hogyan lehetne hasznosítani a mai fiatalok nevelésében.