Szertár

Nevelési kézikönyvek
Bibliotheca
 TÁMOP kiadvány letöltése
  2014 Indaba kiadvány letöltése
Toborzó anyagok igénylése, letöltése.
Az oldalt a Magyar Cserkészszövetség és a helyi csapatok 1% kampányának segítése céljából hoztuk létre. Az egyes letölthető dokumentumok mellett, ahhoz kapcsolódó használati javaslatot is találsz (útmutatók)!
Az MCSSZ által szervezett gyerektáborok felhívó plakátjai.
Az Országos Elnökség 2015-ben kiadta az új Arculati Kézikönyvet, amely iránymutatást ad az Arculati elemek használatához!
Cserkész grafikák
Hatályos szabályzatok, történelmi szabályzatok, OIB által elfogadott iratminták, a  jelentkezési laptól kezdve a csapatalapításhoz szükséges  dokumentumokig minden hasznos nyomtatvány, űrlap itt megtalálható!
Központi pályázatok meghirdetései, és lezárt pályázatok eredményei
Szálláshelyeink

Toborzó anyagok

A toborzó anyagok többféle formában is (nyomdakész pdf, jpg) felkerülnek erre az oldalra, hogy könnyen terjeszthetőek, és utólag is sokszorosíthatóak legyenek. Türelmeteket kérjük!

Plakátok
 
Toborzó plakát 2015 (A3) PDF nyomdakész PDF otthoni nyomtatásra


Szórólap
 
Szórólap (leporelló) 2015 nyomdakész pdf otthoni nyomtatásra
  hajtás minta  Népszerűsítő kiadvány

hamarosan érkezik!

 
Népszerűsítő kiadvány B5 52+4 oldal


Reklám spotok:

Kicsiknek:Nagyoknak:MOOD filmek:

Kicsiknek:

1% kampány

Az oldalt a Magyar Cserkészszövetség és a helyi csapatok 1% kampányának segítése céljából hoztuk létre.

ado-1-ad-2020-csonak.png


Kérjük, támogassa adója 1%-ával a Magyar Cserkészszövetséget!
Adószámunk: 19006705-2-41

Rendelkező nyilatkozat

Webes használatra:
A csapatok számára nem kitöltött plakátokat és borítóképeket készítettünk, ezeket is eléritek a  generátort használva.

Ha a csapatotok nem rendelkezik az 1 % gyűjtésére jogosult szervezettel, kérünk Benneteket, hogy segítsétek a Szövetséget a kampány idején a szövetségi plakáttal, borítóképpel.

A felajánlás menetéről itt olvashatsz bővebben.

Arculati elemek

Arculati kézikönyv

Arculati elemek:

Liliom "A magyar cserkészliliom stilizált liliom, amelynek három ágát középen a magyar Szent Korona fog össze. Minden magyar cserkész használhatja, amikor cserkészként jelenik meg, cserkész mivoltában lép fel. A csapatok, csapatparancsnokok, rajparancsnokok, őrsvezetők, őrsök saját levelezésükben, jelvényeikben szabadon felhasználhatják.

Amennyiben valamely helyen felhasználásra kerül, akkor ezt tegyük annak tudatában, hogy minden ilyen esetben a magyar cserkészetet képviseli és annak megítélését befolyásolja használója. Egyénileg a jelvény viselésével fejezzük ki cserkész mivoltunkat, magánlevelezésben, stb. nem használjuk.

A cserkészjelvény formázása eltérhet a fenti rajzoktól egy-egy tábori jelvény, cserkészközösség (őrs vagy raj) jelvényében, de felismerhetőnek kell lennie, amennyiben három kis ág mutat lefelé, három nagy ág felfelé és ezeket a magyar Szent Korona fogja össze. Legkisebb mérete: 7 mm magasság." /Arculati kézikönyv/

Letöltések

Arculati elemek

Vektoros formátum (SVG)

Raszteres formátum (PNG, 1000px magas)

Betűtípusok

2017-től a korábbi hivatalos betűtípusok (MCSZ SQ HUN, Scout Day HUN, Trajan Pro) nyílt (SIL Open Font License) alternatívái használatosak. Ezen betűtípusok Google Docs-ban is beállíthatóak.

Grafikák

Felhasználási feltételek

Az alábbi grafikák Huszár Márton alkotásai, jogtulajdonosuk a Magyar Cserkészszövetség.

A Magyar Cserkészszövetség szervezeti egységei (pl. cserkészcsapatok, cserkészkerületek) és a Magyar Cserkészszövetségek Fórumának tagszövetségei számára korlátozás nélkül engedélyezett a grafikák felhasználása saját nyomtatott és online felületeiken. Minden egyéb felhasználás a Magyar Cserkészszövetség országos elnökségének engedélyéhez kötött.

Pályázatok

Aktuális pályázatok

Nincs jelenleg aktuális pályázatunk

Szálláshelyek

Nomád táborhelyek

A nomád táborhely keresőnk a taborhelyek.hu oldalon érhető el.

Cserkészparkok

Ifjúsági szálláshelyek, cserkészparkok, cserkészházak várják a táborozni vágyókat. Alább a Magyar Cserkészszövetség által szakmailag felügyelt cserkészparkok rövid bemutatását helyeztük el.

Csobánkai Közép-európai Cserkészpark

A Csobánkai Közép-európai Cserkészpark egy ifjúsági központ, szállás- és táborhely. Budapesthez közel – gyönyörű természeti környezetben - Csobánka határában, a Dera patak mentén, az Oszoly erdő mellett található. A Pilis egyik legszebb helyén, a Duna-Ipoly Nemzeti Park szomszédságában várjuk kedves vendégeinket, az év minden napján nyitva tartó szálláshelyünkön.

Szálláshelyünket különösen ajánljuk ifjúsági és iskolai csoportok részére, osztálykirándulásokra, erdei iskolák és különféle táborok számára, gyalogos és kerékpáros túrák kiinduló vagy végpontjának, sziklamászóknak, téli sportok kedvelőinek és mindenkinek, aki néhány napot szeretne eltölteni egy csendes és természeti szépségekkel megáldott helyen.

A parkot cserkészek -teljesen önkéntes munkában- működtetik, de nem csak cserkészek részére. Törekszünk rá, hogy barátságos légkör és cserkész szellemiség töltse be a helyet, ennek jegyében az üzemeltetés során külön ügyelünk a természet- és környezetvédelemre is.

Cserkészparkunk együttműködik a Magyar Cserkészszövetséggel, és lehetőség szerint támogatja az előremutató ifjúsági kezdeményezéseket.

http://csobanka.cserkeszpark.hu/

Nagybugaci Cserkészház

A Nap lassan alábukik. Mintegy morajlásként tör be az alkonyi csendbe a vonat halk csattogása. ÉLJEEEN, megérkeztünk!!! Most már nem vagyunk messze célunktól. Egy jól eső gyalogtúra után, már fel is bukkan a cserkészház hatalmas épületkomplexusa.

 

Nézzünk hát körbe: a füves udvaron keresztülvágva, több felújított épület kerül látóterünkbe. A legnagyobba belépve, kényelmes fekvőhelyként kínálkoznak fel a sarokba állított matracok, de most inkább a hűsítő zuhanyt választjuk pihenés helyett. Kinézve az ablakon, már csak a sötét csillagos ég köszön vissza ránk. Csend, nyugalom honol messze a határban.

 

Mivel holnap sok programunk lesz (kilátó, túrák az ősborókás környékén, lovaglás a közeli csárdában s a ház melletti óriási réten egy fantasztikus foci mérkőzés) gyorsan álomba szenderülünk.

/8ker/nagybugaci-cserkeszhaz

Sztrilich Pál Cserkészpark

Budapest határában, egy Budakeszi és Nagykovácsi közötti völgyben található. Közigazgatásilag Nagykovácsihoz, erdészeti szempontból a Pilisi Parkerdő Budakeszi Erdészetéhez, közúti és közlekedési szempontból Budapesthez tartozik. Erdős hegyhátak közötti fekvése biztosítja a jó levegőt.Területén két vízmosás mentén sűrű fás-bokros, a többi ligetes illetve nyílt terület. Délről a Budakeszi Vadaspark határolja, nyugaton a Fekete Hegyek, északon a Vörös pocsolyás hát.

A parkban külön kápolnatér és egy minden felekezet által használható kápolna van a székely kapu mögött. A vízmosások egyikében ügyességi pálya van. Sportpálya, pingpongasztal, a környéken számos érdekes kirándulóhely(Vöröspocsolyás, Szarvas árok,..) valamint a budapesti nevezetességek a lehetőségek gazdag tárházát kínálják.

/cserkeszpark/

Berva-völgyi cserkészpark

A Berva-völgyi cserkészpark nagy múltra tekint vissza. Számtalan, egri és nem egri cserkésznek fűződnek hozzá felejthetetlen tábori emlékei. A terület a lomberdős Bükk aljában ma ismét a cserkészek rendelkezésre áll. Újabb turista-térképeken már megtalálni a "cserkészpark" megjelölést, régebbieken legalábbis a "bagolyvár" cserkésztanya helyét.

A táborhely cserkészcsapatoknak táborozásra igénybe vehető a 212. sz. Bornemissza Cserkész Alapítvány hozzájárulásával Permay Zoltán címén: 3300 Eger, Szálloda u. 4./I/2 Tel: 36-314-200, vagy Sziklay Ákos csapatparancsnoknál: 3300 Eger, Dr. Nagy János utca 10. e-mail: sziklayakos@freemail.hu telefon: 0670/529-5318.

A Cserkészpark megközelítése: Eger MÁV-állomástól a Vasút utca bejáratánál a 25-ös főútvonalon lévő autóbusz megállótól a 10-es vagy a 14-es helyi járattal a "Berva" végállomásig kb. 22 perc menetidővel. Ez a két járat félóránként közlekedik egymást váltva. A bervai végállomástól a táborhely nyugati irányba haladva 10 perc gyalog.

A parkban a kétszintes "Bagolyvár" cserkészház áll rendelkezésre. Sátorverésre négy alkalmas terület van, ezek részben füvesek, részben ligetesek (összesen 5000m2). A felvonulási terület 2000 m2, a játszótér 500m2. A tábortűzhely 150 személy befogadására alkalmas amfiteátrum szerű terület. A park teljes területe 4 hektár.

Minden itt sátrat verő csapatnak kellemes és hasznos táborozást kíván a 212. sz. Bornemissza Cserkész Alapítvány vezetősége.

/212/